Home / Cultură / Expoziția „Tonitza. Imagini ale copilăriei“ mai poate fi vizitată doar câteva zile
📷 Bereczky Sándor | http://www.facebook.com/bereczky.sandor

Expoziția „Tonitza. Imagini ale copilăriei“ mai poate fi vizitată doar câteva zile

Expoziția „Tonitza. Imagini ale copilăriei“ de la Palatul Culturii mai poate fi vizitată până în 30 iunie, la etajul doi, aripa dreaptă a Palatului, se anunță în cadrul unui comunicat remis de către Florentina Váry, PR al Muzeului Județean Mureș.

Tematica expoziției este copilăria și copilul în operele lui Nicolae Tonitza (1886–1940), precum și a altor pictori de seamă ai perioadei interbelice. Expoziția a fost vizitată de un număr record de școlari și preșcolari, în special datorită spațiului atelier amenajat în cadrul expoziției. Cele zece jocuri interactive, create din diferite materiale, sunt foarte apreciate de copii. Cuburi, puzzle, păpuși, planșe de colorat, povești audio, toate create special după operele lui Tonitza, construiesc un univers bogat și special.

Expoziția pune în valoare și alte picturi ale Muzeului Județean Mureș care reprezintă tema copilăriei, precum și alte tablouri provenite de la alte muzee, asociații sau colecții personale, care au contribuit prin ajutorul lor la bucuria de a putea fi văzute în această excepțională expoziție. Copilăria, ca laitmotiv al expoziției, pe lângă reprezentările vizuale, este prezentată sub toate aspectele ei istorice, sociologice, pedagogice și antropologice. Astfel, alături de tablouri sunt prezentate statui, grafică, jucării sau elemente didactice provenind din perioada interbelică, atât din mediul urban, cât și din mediul rural. De asemenea, pot fi consultate documente de arhivă, fotografii, înscrisuri de mână, ziare sau reviste din perioada interbelică, lucrări ilustrate de Tonitza, documente și manuale referitoare le educația copiilor, precum și câte ceva din presa artistică a vremii.

Expoziția poate fi vizitată în timpul săptămânii între orele 9.00 și 17.30, iar sâmbătă și duminică de la 9.00 la 15.30.

📷 Bereczky Sándor | http://www.facebook.com/bereczky.sandor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Băile sărate Ideciu, deschise pentru noul sezon estival

Băile sărate de la Ideciu de Jos și-au deschis porțile în noul sezon estival sâmbătă, …