Start în maratonul Europenelor de Triathlon Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 346 Vizualizări

Start în maratonul Europenelor de Triathlon

De vineri, 28 iunie, până duminică, 7 iulie, în județul Mureș se vor disputa Campionatele Europene de Triathlon, denumit Transilvania Multisport Triathlon Festival. Este vorba despre cel mai mare eveniment multisport găzduit vreodată de județul Mureș, după întrecerile europene și Campionatul Balcanic, organizate în anii precedenți, de când în fruntea Federației Române de Triathlon se află mureșeanul Klosz Péter, care este și președintele clubului Master Ski&Bike Târgu-Mureș.

Întrecerile sunt organizate de către Federația Română de Triatlon și Clubul Master Ski&Bike Târgu-Mureș, sub patronajul European Triathlon Union, în colaborare cu SportLife Multimedia Events și în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu-Mureș și Consiliul Județean Mureș și se dispută la șase probe.

La întreceri s-au înscris peste 1700 de sportivi, în marea lor majoritate străini, reprezentând peste 40 de țări europene, dar și de pe alte continente. Sportivii participanți vor concura la categoriile Elite, U23, Juniori, Paraatleți și Amatori. Din România vor fi prezenți peste 300 de sportiv, la toare categoriile. Printre aceștia se află și 20 de componenți ai loturilor naționale ale României, în special la categoriile Elte și Tineret, cu șanse la medalii, după cum declara Klosz Péter.

Competiția continentală se împarte pe mai multe zile, după cum urmează: 29 iunie- Cros Triatlon (Târgu-Mureș, Platoul Cornești); 30 iunie- Duatlon (Transilvania Motor Ring, Ungheni/Cerghid), 2 iulie- Cros Duatlon (Sovata, Lacul Ursu), 5 iulie- Aquatlon (Complexul de Agrement și Sport „Mureșul”, Târgu-Mureș), 7 iulie- Aquabike și Triatlon pe Distanță Medie (Lacul Bezid).

Pe lângă aceste concursuri din calendarul oficial internațional, organizatorii au pregătit publicului larg două curse surpriză: Dracula Night Run (care va avea loc luni, 1 iulie), respectiv Dracula Night Swim (2 iulie).

Restricțiile vor fi minore și atent controlate

Deschiderea oficială a competiției Transilvania Multisport Triathlon European Championships va avea loc vineri, 28 iunie 2019. Însoțite de Cavalerii Ordinului Lup și enterteneri, delegațiile vor porni în defilare, la ora 19, din Piața Victoriei din Târgu-Mureș, către Cetatea Medievală, unde vor depune jurământul în cadrul unui mic spectacol ce se va încheia la ora 22 cu un foc de artificii.

Un aspect care îi îngrijorează pe unii este acela care va aduce numeroase restricții privitoare la circulație. Președintele Klosz Péter a ținut să precizeze mai cu exactitate perioadele și locurile unde se vor impune aceste restricții, iar concluziile sunt că situația nu va fi chiar atât de îngrijorătoare. Centrul orașului Târgu-Mureș va fi închis în seara zilei de vineri, când între 19 și 20 va avea loc parada delegațiilor participante. În continuare, sâmbătă, pe câte o perioadă de aproximativ de maximum câte o jumătate de oră circulația va fi oprită parțial pe strada 22 Decembrie, la trecerea dinspre Weekend spre Platoul Cornești, dar pentru a fluidiza circulația spre Reghin în intersecție se vor afla agenți de circulație care vor permite trecerea în momentele când nu trec sportivii. De asemenea, detaliile legate de fiecare etapă au fost puse la punct cu atenție maximă în ceea ce privește fluidizarea circulației în zonele în care se desfășoară întrecerile. Detalii despre aceste aspecte, ținând cont de ziua și zona în care au loc întrecerile, precum și despre evenimentul sportiv mureșean nr.1 al anului găsiți pe siteul transilvaniamultisport2019.ro și pe pagina oficială de facebook.

O prezentare a acestui eveniment sportiv major a fost făcută de către principalii organizatori.

Klosz Péter, președintele FR Triatlon: „Organizarea celor șase campionate la Târgu-Mureș se datorează în mare parte faptului că avem o colaborare foarte bună cu federația internațională și am dobândit în ultimii ani, pe lângă experiența cumulată în ultimii ani cu ocazia organizării unor competiții importante și încrederea forurilor internaționale. Faptul că orașul și județul nostru se înscriu în rândul unor orașe și țări cu tradiție în organizarea unor întreceri de o asemenea amploare, cu sunt Ibiza sau Malmö, din Spania și Suedia, ne onorează și poate fi deosebit de benefic pentru noi, din toate punctele de vedere. Nu doar din patriotism local am ales Târgu-Mureșul pentru organizarea acestor campionate, aceasta se datorează și faptului că cele organizate aici în ultimii ani au dovedit că suntem capabili de asemenea evenimente. Implicarea autorităților locale pentru buna desfășurare este esențială pentru a dovedi că suntem gazde bune și trebuie să mulțumim tuturor pentru implicare, nu doar primăriilor din localitățile unde se vor desfășura întrecerile, ci inclusiv celor din Poliție sau Jandarmerie, Aquaserv, precum și alte instituții care ne-au acordat întreg sprijinul”.

Claudiu Maior, consilierul primarului Dorin Florea: „Dacă acum patru ani organizam în premieră așa numite „mici concursuri”, avem acum o competiție europeană de mare amploare. Aceasta se datorează faptului că am dovedit că suntem capabili de a organiza asemenea întreceri și iată că acum reușim să organizăm un eveniment de și mai mare amploare, șase campionate europene în aceste 10 zile. Faptul că ne auzim numele orașului alături de alte orașe importante din Europa este extrem de benefic și sunt sute de sportivi veniți din țări puternice ale Europei și că vor fi peste 800 de britanici spune mai mult decât putem exprima acum. Felicitări organizatorilor, ei au fost cei care au depus cele mai mari eforturi pentru această reușită, puteam realiza acest lucru doar împreună. Urăm mult succes tuturor și să ajungem să ducem totul cu bine până la sfârșit”.

Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș: „Consider că unul dintre cele mai importante lucruri pentru organizarea acestui adevărat maraton sportiv este meritul colectiv, dovada unei colaborări a reprezentanților localităților locale. Implicarea sportului este unul dintre cele mai inspirate alegeri. Am discutat cu toți primarii din localitățile în care vor fi găzduite întrecerile acestei competiții și toți s-au oferit să ne acorde întreg sprijinul, pentru toți este ceva deosebit să găzduiască un asemenea eveniment. Județul Mureș este onorat să organizeze aceste întreceri, toți avem doar de câștigat și felicitări tuturor celor care s-au implicat pentru organizarea acestuia. Implicarea sportului va aduce în același timp și promovarea altor valori de pe teritoriul județului și sperăm ca toată lumea să aibă de câștigat”.

Mărgărit Amza, manager SportLife: „Dintre cei care au pus umărul la organizarea acestui evenimet eu sunt reprezentant al mediului privat. Pentru a face o comparație cu evenimente organizate în alte localități amintite, voi da două exemple comparative. Având șansa de a face parte din Comitetul Olimpic Român am participat acum câteva zile la Jocurile Europene de la Minsk. Acolo participă 4000 de sportivi, noi avem aici 1800. Păstrând proporțiile, acolo sunt multe discipline față de întrecerile de la noi. Noi am pus cât am putut umărul, dar voi oferi al doilea exemplu. S-a amintit de ediția organizată la Ibiza. Acolo pentru organizare s-au cheltuit un milion de euro, noi ne-am încadrat la mai puțin de jumătate din această sumă”.

Liviu Pancu, regizor și actor Teatrul Național Târgu-Mureș: „Reprezint Ordinul Cavalerilor Lupi” și am fost surprins atunci când am fost contactat să contribuim la acest eveniment. Nu știam ce contribuiție puteam avea, dar când am auzit concret despre ce este vorba, mi-am dat seama de amploare și am spus „uauuu!!!”, felicitări Târgu-Mureș! Vă invităm așadar la festivitatea de deschidere, unde vă oferim un spectacol special, dar vom fi prezenți și în alte locuri pe parcursul evenimentului”.

Lochlann Walsh, vicepreședintele federației europene și președintele celei din Irlanda: „Felicitări tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestor întreceri și mulțumesc pentru sprijin celor care l-au susținut și au contribuit. Faptul că României și Târgu-Mureșului le-a fost acordată organizarea acestei competiții nu este întâmplătoare. Am fost în ultima perioadă de mai multe ori pe aici și am vorbit cu președintele Klosz, chiar glumeam că pot să-mi fac pașaport românesc, dar am fost fascinat de frumusețea acestor locuri. Trebuie să țineți cont de faptul că cei în jur de 1800 sportivi vor aduce aproape tot atâția alți vizitatori, iar acești sunt convins că vor pleca cu impresii plăcute din locurile aceste minunate locuri. Cât despre organizare, disputarea în bune condiții a altor întreceri în anii trecuți au dus la luarea acestei decizii, lucru care poate fi unul benefic tuturor”.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE