Home / Administratie / „Zilele Reghinului” , trase pe linie moartă

„Zilele Reghinului” , trase pe linie moartă

Cel mai așteptat punct al ședinței Consiliului Local Reghin de miercuri, 26 iunie,  a fost cel legat de ediția cu numărul XVIII a  Zilelor Reghinene, mai exact revocarea  hotărârii Consiliului Local din luna mai  privind aprobarea organizării și desfășurării în Reghin a evenimentului ”Zilele Municipiului Reghin”, ediția a XVIII-a, în perioada 12-14 iulie 2019 și alocarea sumei de 500.000 lei necesară desfășurării în bune condiții a evenimentului.

Poziția primarului Maria Precup

„În urma discuțiilor și a comentariilor multiple de pe Facebook, toată lumea a criticat evenimentele  care le organizam,  care,  după părerea mea au fost extraordinare, respectiv Zilele Municipiului Reghin. După cum știți, la Reghin au fost toți artiștii importanți din România, de cea mai înaltă calitate, nicidecum maneliști, și tot nu a fost bine, așa că am decis ca acești bani să aibă o altă destinație. Împreună cu Consiliul Local vom stabili destinația acestor bani pentru investițiile necesare.  Urmează să stabilim prioritățile la următoarea rectificare”, a precizat Maria Precup, primarul municipiului Reghin.

Premierea olimpicilor

Astfel, cele trei zile (12-14 iulie) de sărbătoare ale orașului se vor restrânge la una singură în ziua de  duminică, 14 iulie , când va avea loc premierea olimpicilor și recitalul  Gărzi Naționale din Alba Iulia.

„În data de 14 iulie,  în Piațeta din Cartierul Libertății,  va avea loc premierea elevilor olimpici. De asemenea,  fost  contractată Garda Națională de la Alba Iulia care va prezenta un moment special”, a spus Maria Precup.

Redirecționarea banilor

În ce privește banii rămași ca urmare a tragerii pe linie moartă a Zilelor Reghinene, destinația acestora urmează să fie stabilită la următoarea rectificare bugetară.

„La următoarea rectificare vom stabili destinația banilor rămași. Am zis să nu ne grăbim, pentru că avem promisiuni de investiții finanțate de către Guvern și fonduri europene și atunci banii rămași de la UPU și intersecția de la IRUM vor fi redirecționați către alte priorități: instituții, canalizări, asfaltări, în funcție de priorități, după ce se va face o evaluare a investițiilor necesare. Am vorbit cu Alba Iulia, așteptăm să fim chemați pentru contractare la investițiile mari care mi le doresc foarte tare. Cele care rămân nefinanțate și nu sunt în proiecte europene vor primi o suplimentare din bugetul rămas”, a subliniat primarul Maria Precup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Tibi și Alin Ușeriu, Principele Nicolae, oaspeți speciali la predarea bornelor „Via Transilvanica” pe Valea Gurghiuluiu

Proiectul „Via Transilvanica” și-a derulat în cursul zilei de marți, 7 iulie, o etapă importantă …

Admitere 2020 UMFST

Citeste Zi de Zi Online

Oferta Educațională

 

 

 

Print

Bani Europeni


Stiri dupa Calendar

Publicitate Online

Transilvania Business

ARHIVE