Home / Administratie / Taxe speciale de salubrizare pentru mureşeni

Taxe speciale de salubrizare pentru mureşeni

Distribuie

Aleşii judeţeni au aprobat joi, 27 iunie, într-o şedinţă ordinară de lucru, Regulamentul de instituire şi administrare a taxei speciale de salubrizare pentru finanţarea sistemului de management integrat al deşeurilor solide menajere şi similare în judeţul Mureş.

Cine cât plăteşte

Astfel, nivelul taxei speciale de salubrizare pentru anul 2019, pentru fiecare categorie distinctă de utilizatori, inclusiv cota aferentă contribuţiilor legale la Fondul de Mediu, este următorul: 8,93 de lei/ persoană/ lună pentru utilizatori casnici din mediul urban, 1,62 de lei/ persoană/ lună pentru utilizatori casnici din mediul rural şi 436,05 de lei/ tonă pentru utilizatori non-casnici.

“În cazul serviciilor de colectare și transport al deșeurilor, pentru care Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Mureș, în calitate de autoritate contractantă, a încheiat contractele de delegare a gestiunii a acestor activități în cursul anului 2019, până la începerea activității de către operatorii desemnați în urma licitațiilor organizate, acestea au fost prestate în aceleași condiții de către operatorii de salubritate cu care unităţile administrativ-teritoriale din județul Mureș aveau contracte în vigoare”, a precizat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

În cadrul respectivului proiect, judeţul Mureş a fost împărţit în şapte zone în ceea ce priveşte serviciile de colectare şi transport al deşeurilor municipale şi a altor fluxuri de deşeuri. În prezent, pentru şase zone (Sânpaul, Sighişoara, Reghin, Târnăveni, Bălăuşeri şi Râciu) s-a emis ordinul de începere a activităţii, în timp ce pentru zona 2, aferentă municipiului Târgu-Mureş, procedura de achiziţie se află în derulare.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferință regională pe tema combaterii bullying-ului școlar cu participare națională. Ministrul Educației: „Mesajul este- zero violență în școli!”

Distribuie În România, fenomenul bullying-ului este tot mai prezent în viața academică, acolo unde colectivitatea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.