Home / Sanatate / Un program special de sport, nutriție și consiliere psihologică pentru prevenția cancerului la Târgu Mureș

Un program special de sport, nutriție și consiliere psihologică pentru prevenția cancerului la Târgu Mureș

Distribuie

Antrenorul Tabata Sport Claudia Gorea și nutriționistul Camelia Pop pornesc din luna iulie un program specializat pentru prevenția cancerului la Târgu Mureș.

Acest program se adresează acelor persoane care au avut în trecut o formă de cancer, celor care au sau au avut în familie cazuri de cancer, precum și celor care doresc sa își întărească sistemul imunitar.

„Zi de zi auzim în jurul nostru de persoane diagnosticate cu cancer. Îi privim cu compasiune și ne dorim să nu fim în locul lor. Se știe că toți putem avea în corp celule canceroase, dar sistemul imunitar le elimină”, spune Claudia Gorea, master trainer Fitness Education School, fondator Tabata Sport Târgu Mureș, primul studio de fitness funcțional pentru femeile mature.

Un program perfecționat format din trei componente

Un organism puternic și echilibrat se reglează singur. O hrană bine aleasă, un program de exerciții care drenează sistemul limfatic și un control mental puternic reprezintă instrumentele prin care putem să ne menținem sănătoși.

Astfel, prima parte componentă a programului o reprezintă o rutină de antrenamente pe trambulină.

„Când sari la trambulină îți ajuti celulele corpului să metabolizeze, să se detoxifice și să se reînnoiască. De asemenea, îți ajuți sistemul limfatic să pompeze și să evacueze deșeurile. Spre deosebire de sistemul cardiovascular, care are inima drept pompă, sistemul limfatic nu este dotat cu așa ceva. Limfa se mișcă ca într-un sistem de presiune hidraulică. Tuburile limfatice sunt prevăzute cu numeroase valve care se deschid într-o singură direcție sau permit drenajul spre centrul corpului. Când presiunea de sub valve este mai mare decât cea de deasupra (când cazi înapoi pe trambulină), valvele se deschid forțat, astfel încât lichidul limfatic poate circula. Astfel antrenamentele pe trambuline sunt considerate entrenamente anti-cancer”, a precizat Claudia Gorea.

Dr. Morton Walker, cel mai mare jurnalist medical din lume specializat în medicina holistică, autor al cărții „Jump for health”, spunea că „Sistemul limfatic este coșul de gunoi metabolic al organismului. Te scapă de toxine, celule moarte, canceroase, deșeuri metabolice, grăsimi, virusuri, metale grele și alte deșeuri eliminate de celule (…), iar săriturile pun în mișcare și recirculare în mod eficient limfa, în repetate rânduri pe parcursul sesiunii de exercitii fizice”.

Alimentația – de bază

Camelia Pop, partenera Claudiei din acest program, ing. în Cercetări Alimentare, Specialist Calitate Medicament Aliment Mediu, Dietetician clinic și comunitar OncoNutriție, un supraviețuitor al cancerului (o tumoră maxilară invazivă) cu care s-a confruntat în adolescență, este foarte pasionată de acest subiect și consideră nutriția de bază în prevenirea cancerului.

„Importanța prevenției prin nutriție a cancerului devine evidentă atunci când observăm primele cauze multifactoriale ale cancerului care sunt stilul de viață, alimentația precară în nutrienți, stres, fumat, alcool și obezitate, iar noi putem lua decizia de a face schimbări majore în viața noastră. Ne îmbolnăvim cu lingura și furculița, fără să realizăm că putem preveni în loc să tratăm. E mai puțin dureros și costisitor să fim atenți la noi înșine cu ce ne hrănim, să nu ajungem în starea de boală. Te hrănești cu calorii goale cu mulți aditivi și substanțe străine false de pe rafturi în pungi colorate sau alimente vii naturale necesare îndeplinirii tuturor funcțiilor corpului? Alege să te hrănești conștient! Alege viața!”, a transmis Camelia Pop.

Programul se adresează oricui

A treia componentă este reprezentată de consilierea psihologică, unde un psihologul specializat Adriana Porimea va menține legătura cu participanții la program, oferindu-le suport.

Programul va fi permanent și se poate înscrie oricine, oricând, cu mențiunea că cei care au avut o formă de cancer în antecedente să aibă avizul medicului, adică sa fie clinic sănătoși și sa nu aibă contraindicații pentru mișcare de intensitate moderată.

Programul de exercitii va fi luni și miercuri de la ora 20.00 la sediul Tabata Sport, iar programul de consiliere nutrițională și psihologică se stabilește individual.

Prețul programului este de 450 lei pe lună. Alte detalii și înscrieri la 0746 213 685.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.