Comunicare, creativitate și umor, la Tabăra  „Gura Satului” Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 264 Vizualizări

Comunicare, creativitate și umor, la Tabăra „Gura Satului”

Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin organizează în luna iulie cea de a 5-a ediție a Taberei Etnografice de Vară „Gura Satului”. Cu acest prilej vor fi organizate activițăți de grup care vizează comunicarea, creativitatea și umorul, care vor avea loc zilnic, în perioada 1-5 iulie și 8-12 iulie, între orele 8-12 la Muzeul Etnografic „Anton Badea”.

„Pregătim cea de-a  5-a ediție a Taberei Etnografice de Vară, care se va desfășura în perioada 1-5 iulie și 8-12 iulie 2019, și, ca în fiecare an, și anul acesta  ne-am propus  să aducem ceva nou. Am încercat să combinăm ateliere de creație, pe care le facem de câțiva ani, cu ateliere de comunicare, de aceea am și ales un titlu sugestiv -Gura satului. Sunt activități care vizează îmbunătățirea comunicării și desprinderea unor învățăminte din lumea satului. ”Gura satului” este un mod de comunicare defectuos, care are la bază lipsa de încredere în noi și în ceilalți, a valorii personale și  lipsa empatiei. Gura satului, suntem noi, fiecare, atunci când judecăm, când nu ascultăm și nu înțelegem nevoile reale ale noastre și ale celorlalți”, a precizat  Roxana Man, managerul Muzeului Etnografic „Anton Badea” din Reghin.

„Să înțelegem mai bine lumea în care trăim”

Potrivit organizatorilor, activitățile din cadrul taberei  au în vedere  dezvoltarea  personalității copiilor, a empatiei, a comunicării,  formarea unor trăsături caracteriale,  apelând la creativitate și umor.

„Copiii sunt intuitivi și sinceri, la această  vârstă, și pot fi receptivi la mesaje care au ca scop să-i sensibilizeze față de semeni, să fie atenți la preocupările, nevoile și chiar problemele pe care le întâmpină prietenul, colegul sau o persoană din grup.  De aceea ne-am propus să îi susținem,  să îi sprijinim în procesul lor natural de maturizare, să le întărim comportamentul pozitiv și formarea  unei atitudini  deschise, care favorizează înțelegerea, cooperarea și  bunăvoința.Formarea atitudinii empatice se bazează pe acceptare, lipsa judecării celorlalți, a blamării și pe însușirea unor valori precum respectul, sinceritatea, toleranța, altruismul, generozitatea, curajul,  consolidarea  sentimentului că fiecare este unic, valoros și merită să fie apreciat și iubit. Prin povești, metafore, teatru, joc, interacțiune, artă, vom încerca să (ne) cunoaștem mai bine, să înțelegem mai bine lumea în care trăim și să facem alegeri mai bune”, a subliniat managerul Muzeului Etnografic „Anton Badea”.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE