Home / Administratie / Evenimente culturale, sociale şi sportive susţinute de Consiliul Judeţean Mureş

Evenimente culturale, sociale şi sportive susţinute de Consiliul Judeţean Mureş

Distribuie

Consilierii judeţeni au aprobat joi, 27 iunie, într-o şedinţă ordinară de lucru, participarea Consiliului Judeţean Mureş la organizarea, desfăşurarea şi finanţarea unor activităţi culturale şi sociale de interes public judeţean.

Astfel, din bugetul judeţului a fost aprobată suma totală de 165.000 de lei, pentru susţinerea următoarelor evenimente: 40.000 de lei pentru Conferinţa Internaţională “Interdisciplinaritate în Inginerie”, 30.000 de lei pentru Finala Campionatului Naţional de Seniori la Box, 30.000 de lei pentru Festivalul Internaţional al Televiziunilor şi Producătorilor Independenţi SIMFEST 2019, 25.000 de lei pentru Zilele Teatrului Şură, 20.000 de lei pentru Festivalul Tiberius şi 20.000 de lei pentru Zilele Cultural – Istorice Gorneşti /Aniversare – 700 de ani de la înfiinţarea localităţii.

Finala Campionatului Național de Seniori la Box

Competiţia este organizat în Târgu-Mureș, la Sala Sporturilor unde vor participa cei mai valoroși boxiori și antrenori din țară, asistați de conducerea Federației Române de Box. Sunt înscrişi peste 80 de sportivi, boxeri de la aproximativ 40 de cluburi de profil din Romania. Conferința de presă va fi programată și organizată chiar în Ringul de BOX, la Sala Sporturilor, unde va avea loc și cântarul oficial cu tragerea la sorți.

Organizator: Asociația ”Club Sportiv Ring Box”.

Locaţie: Târgu-Mureș.

Data: 21 – 26 octombrie.

Festivalul Tiberius

Este un eveniment internaţional de muzică de cameră itinerant, o încununare a muzicii clasice – Târgu-Mureş, Sighișoara, Reghin, Sovata, Miercurea Niraj, Odorheiu Secuiesc, Sfântu Gheorghe, Bistrița care găzduiește artiști renumiți ca James Campbell/ clarinet (Canada), Gulyás Márta/ pian (Ungaria), Lakatos György/ fagot (Ungaria), Frank Van de Laar/ pian (Olanda), Székely Attila/ pian (Germania), Artur Kaganovskiy/ vioară (USA) etc, iar profesorii vor fi Constantin Stanciu, James Campbell (Canada), Gulyás Márta (Ungaria), Margaret Clements (SUA). Festivalul este unic în România şi Europa de Est, dată fiind organizarea de cursuri de măiestrie pentru cvartete.

Organizator: Asociația ”The Tiberius Festival”.

Locaţie: Târgu-Mureş, Sighișoara, Reghin, Sovata, Miercurea Niraj, Odorheiu Secuiesc, Sfântu Gheorghe, Bistrița.

Data: 3 – 4 octombrie.

Zilele Teatrului Șură

Festivalul de la Călugăreni va fi organizat în perioada 1-20 iulie 2019, în localitatea Călugăreni. Evenimentul continuă tradiția și anul acesta, iar localitatea Călugăreni va fi încă o dată un adevărat punct geografic al artei, al culturii. Evenimentul precedă și intercalează alte evenimente care dau definița istorică și culturală a zonei. Academia de Vară aduce în prim plan tradițiile și arta teatrală, dar și importante evenimente muzicale dedicate tinerilor în special, dar și celorlalte categorii de vârstă. Vor fi puse în valoare vestigiile istorice – Castrul Roman, evidențiate și prin serbarea zilei arheologilor alături de Muzeul Județean Mureș, parte în implementarea proiectelor de vară din zonă. Zilele Teatrului Şură sunt organizate pentru a XVII-a oară în vederea păstrării tradiţiilor specifice zonale care au ca scop principal promovarea culturii teatrale tradiţionale şi moderne, sub forma teatrului de vară la nivelul artiştilor profesionişti şi amatori. Astfel, talente tinere în domeniul artei teatrale, teatre din ţară şi Teatrul Maghiar Naţional din Budapesta, vor transforma satul Călugăreni într-un adevărat spaţiu cultural.

Organizator: Asociația ”Teatru Șură-Călugăreni”.

Locaţie: Călugăreni.

Data: 9 iulie – 24 august.

Conferința Internațională ”Interdisciplinaritate în Inginerie”

Timp de trei zile, UMFST Târgu-Mureş va fi gazda celei de-a XIII-a ediții a Conferinței Inter-Eng, manifestare științifică cu o largă participare internațională. Zilnic vor fi prezentate peste 160 de lucrări științifice din peste 20 de țări de pe patru continente. Datorită calității acestora, date fiind și edițiile anterioare, multe din lucrări aparțin UMFST Târgu-Mureș și Universității Sapienția din Târgu-Mureș. Lucrările prezentate vor avea un circuit internațional, evidențiindu-se interdisciplinaritatea, luăndu-se în considerare dezvoltarea industriei durabile, noutăților din industrie sau protecția mediului. Toate acestea, vor continua să fie o prioritate și vor fi dezbătute în sesiunile plenare, și pe secțiuni, unde se vor discuta probleme de actualitate ale ingineriei. Studenţi şi specialişti din peste 20 de ţări de pe patru continente participă la conferința organizată la Târgu-Mureș. Conferinţa Internaţională “Interdisciplinaritate în Inginerie- Inter-Eng” şi-a câştigat un statut binemeritat de eveniment remarcabil al cercetării ştiinţifice mureşene, reuşind focalizarea interesului pentru ramura inginerească a ştiinţei şi cercetării. Aceasta reprezintă un important forum profesional şi ştiinţific devenit, de la o ediţie la alta, un eveniment de referinţă în viaţa ştiinţifică a oraşului prin numărul crescând al specialiştilor români şi străini participanţi.

Organizator: UMFST Târgu-Mureș.

Locaţie: Târgu-Mureș.

Data: 3 – 4 octombrie.

Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST

Asociația Culturală SIMFEST pentru Sprijinirea și Promovarea Creatorilor din Media și Arte Vizuale, care organizează în perioada 26 august – 1 septembrie 2019, Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST-2019, propune parteneriatul pentru o manifestare culturală complexă care cuprinde, pe lângă competiția de specialitate, numeroase alte evenimente: proiecții publice de filme artistice și documentare; masterclass-uri susținute de personalități de valoare, recunoscute pe plan internațional, precum Ovidiu Gyarmath, Laura Baron, Copel Moscu din România și Charles Fletcher, MBE din Scoția; expoziții; lansări de carte; recitaluri de muzică și poezie; vizitarea de obiective culturale, istorice și economice din județul Mureș.

Organizator: Asociația Culturală SIMFEST pentru Sprijinirea și Promovarea Creatorilor din Media și Arte Vizuale.

Locaţie: Târgu-Mureș.

Data: 26 august – 1 septembrie.

Zilele Culturale – Istorice Gorneşti /Aniversare – 700 de ani de la înfiinţarea localităţii

Evenimentul va fi organizat în comuna Gornești în colaborare cu Primăria Gornești, pe domeniul Castelului Teleki, în perioada 18-21 iulie 2019, de către Asociația Organizatorilor de Evenimente din Transilvania. În cadrul evenimentului se vor organiza conferințe cu teme istorice susținute de invitați în domeniu, programe speciale pentru vârstnici, prezentări de carte legate de monografia comunei Gornești, programe cultural-istorice dedicate copiilor, cu includerea unui concurs de cunoștințe, interactiv, pe teme istorice, denumit ”Micul istoric”. Mai mult, în perioada 18-19 iulie se vor desfășura în exclusivitate, programe dedicate aniversării a 700 de ani de la înființarea localității Gornești. Scopul evenimentului cultural-istoric este acela de a promova comunitatea mureșeană, subliniind valoarea istorică a comunei și a edificiilor acesteia, dar și acela de a oferii localnicilor o susținere în timp, arătăndu-li-se că nu au doar un trecut, ci și un prezent susținut, respectiv un viitor cert.

Organizator: Asociația Organizatorilor de Evenimente din Transilvania.

Locaţie: Gornești.

Data: 18 – 21 iulie.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

UPDATE: Mureș – Percheziții într-un dosar de ”abuz de încredere” la o firmă de transport rutier. Trei bărbați, reținuți!

Distribuie Polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.