Share

Home / Business / Indicatori noi de performanţă pentru administratorii Aeroportului „Transilvania”

Indicatori noi de performanţă pentru administratorii Aeroportului „Transilvania”

Aleşii judeţeni au aprobat joi, 27 iunie, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, modificarea indicatorilor de performanţă pentru membrii Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş.

Anul de referinţă pentru traficul aerian, modificat

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, conducerea Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş a solicitat modificarea indicatorului cheie de performanță “creșterea numărului de pasageri”, în sensul schimbării bazei de comparație și diminuării pragului minim de realizat. Indicatorul de performanță pentru administratorii executivi ai Regiei, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 19/2018, impune creșteri anuale de plus 20%, luând ca bază anul 2015.

“Administratorii Regiei susțin că luarea ca an de referință pentru calculul indicatorului cheie de performanță a anului 2015, nu este o bază realistă, întrucât anul 2015 a fost un an ce aparține unei perioade de continuitate, având contracte în derulare, cu numeroase destinații externe. Prin restricționarea și ulterior prin suspendarea activității pentru o perioadă totală de 20 de luni, în vederea realizării reparației capitale, la reluarea zborurilor, Regia a avut de suferit, întrucât volumul de trafic, numărul destinațiilor nu au mai fost la nivelul anterior, consecință a faptului că, în perioada de inactivitate, operatorii s-au orientat spre aeroporturile învecinate. În condițiile unei piețe concurențiale, recâștigarea segmentului pierdut presupune o amplă muncă de renegociere a contractelor. În aceste condiții, traficul pe Aeroport în anul 2018 – semestrul II, a fost în total de 63.764 de pasageri deserviți, față 170.656 de pasageri deserviți în aceeași perioadă a anului 2015”, a precizat Péter Ferenc.

Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a mai arătat că având în vedere că ajutorul minim de exploatare a fost stabilit la cuantumul de 4.800.000 de lei, acesta a avut la bază traficul prognozat în Planul de afaceri actualizat pentru anii 2019 și 2020.

“Pornind de la realizările anului 2018 – semestrul II, prin extrapolarea acestora la nivelul întregului an, și acordând creșteri anuale de plus 20%, Regia a estimat un trafic de 153.034 de pasageri pentru anul 2019 și un trafic de 183.641 de pasageri pentru anul 2020”, a menţionat Péter Ferenc.

În aceeaşi şedinţă, consilierii judeţeni au aprobat şi Harta strategică de zgomot la Aeroportul Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

S-au decis candidaţii UDMR pentru Primăria Târgu-Mureş şi Consiliul Judeţean Mureş

Adunarea Delegaţiilor UDMR Mureş l-a desemnat, joi, pe Soos Zoltan, directorul Muzeului Judeţean Mureş, candidat la …

Share
Share