Home / Sport / Primele titluri, în Spania, Franța și Italia

Primele titluri, în Spania, Franța și Italia

Distribuie

Prima și cea mai de interes probă din cadrul competiției Transilvania Multisport Triathlon European Championships, cea a Campionatului European de Cros Triatlon s-a disputat în chiar prima zi a competiției de la Târgu-Mureș. Startul s-a dat sâmbătă dimineața, la Complexul de Agrement și Sport „Mureșul”, cu întrecerea de înot, urmată de proba de ciclism, continuată la Platoul Cornești, cu cea de cros, la toate categoriile. Întrecerile le-au deschis categoriile mici, urmate de juniori, amatori și cei de la para, ultimii care au luat startul fiind cei de la Tineret sub 23 de ani și Elite, feminin și masculin.

Cea mai de interes a fost evident întrecerea categoriei Elite. După proba de înot lider detașat era spaniolul Camilo Puertas Fernandez, ieșit din bazin cu avantaj de 21 de secunde. Următorii au fost belgianul Tim van Hemel, urmat îndeaproape de francezul Arthur Serrieres și spaniolul Ruben Rufaza. Liderul primei probe a cedat însă în următoarele probe și după cele de ciclism și cros a încheiat abia pe locul 8. Podiumul l-au ocupat următorii trei, dar în altă ordine. Primul a trecut linia de sosire tot un spaniol, dar acesta a fost Rufaza, urmat de olandez și francez. Finișul pentru medalia de bronz a avut și o latură oarecum amuzantă. Serrieres era devansat de italianul Tomasso Gatti, sprintul final fiind mai degrabă ca la o probă atletică, nu după alte două probe epuizante. Gatti a rezistat atacului și l-a devansat pe olandez cu 4 secunde, dar el avea să fie învingătorul categoriei U23. Medaliații cu argint și bronz la această categorie au fost francezul Thibault Gire, sosit la aproape două minute și olandezul Victor Geone. Primul român sosit a fost Alin Mihai Cupșa, locul 12 la Elite.

La aproape 19 minute de la trecerea primului a sosit învingătoarea categoriei de la Elite feminin. Aceasta a fost franceza Morgane Riou, fiind urmată de italiencele Eleonora Peroncini și Sandra Mairhofer. Tot două italience au trecut primele linia de sosire și la U23. Marta Menditto și Matilde Bolzan au fost urmate pe podium de ucraineanca Sofiya Pryyma.

Titlurile la juniori au fost decise înaintea acestor întreceri a elitelor, iar probele au fost mai puțin solicitante, pe distanțe mai scurte. La masculin campion a devenit olandezul Luca Geone, însoțit pe podium de alți doi italieni, Lorenzo Spagnolo și Fillipo Pradella, în timp ce la fete primele două clasate au fost două sportive din Slovacia, Zuzana Michalickova și Margareta Bikanova, urmate de olandeza Willemijn Fuite. La această categorie printre fruntașe din România s-a clasat doar Andreea Maria Matei, sosită pe locul 7.

La festivitatea de premiere au fost pemiați și sportivii de la Amatori, pe mai multe categorii de vârstă. La aceste categorii s-au acordat medalii, dar câștigătorilor nu li s-au acordat titluri de campioni continentali, cei pentru care s-a intonat și imnul național și li s-a oferit sticla de șampanie la festivitatea de premiere.

La amatori, România a cucerit 4 medalii de argint prin Iulia Biro (20-24 ani),  Karácsonyi Kinga (30-34), Iolanda Dobre (35-39) și Ciprian Bălănescu (30-34) și 4 de bronz prin Bako Annamária (25-29), Szekeres Ágnés (30-34), Anisia Bodo (35-39), Szakács Mária (45-49).


De asemenea, verificati

INTERVIU cu mureșeanca Mara Zidărescu, de două ori vicecampioană mondială la Bikini Fitness

Distribuie Definit ca fiind ”calitatea sau starea de a fi în formă”, fitness-ul cuprinde tot …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.