ALIANȚA SUA – România prinde rădăcini la Târgu Mureș: Jim Rosapepe alături de antreprenori și personalități Business
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 1425 Vizualizări

ALIANȚA SUA – România prinde rădăcini la Târgu Mureș: Jim Rosapepe alături de antreprenori și personalități

„Mă bucur că Excelența Sa, domnul James Rosapepe, a acceptat invitația de a ne întâlni la Târgu Mureș, invitație pe care i-am adresat-o anul trecut în Washington DC cu ocazia participării la Gala anuală ALIANȚA. În calitate de prieten al ALIANȚEI sunt încântat că am reușit alături de alți antreprenori și personalități din Târgu Mureș să avem o întâlnire pentru a consolida și dezvolta relațiile româno-americane”, a declarat Remus Aurel Bența.

În urma distincției acordate de Doctor Honoris Causa Excelenței Sale James Rosapepe, fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România s-a întâlnit la Centrul de Evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureș cu câțiva antreprenori și personalități mureșene care susțin colaborarea dintre Statele Unite și România, în special cu Târgu Mureș.

O alianță de 7 ani

James Rosapepe a făcut eforturi pentru a face mai puternică legătura dintre România și Statele Unite ale Americii, de la reforme economice-cheie, publicarea unei cărți despre experiența sa în Statele Unite, până la dublarea investițiilor americane în România cât timp a fost ambasador.

În urmă cu 7 ani a contribuit la formarea ALIANȚEI, o alianță non-guvernamentală a organizațiilor și oamenilor din Statele Unite și România care se implică în întărirea legăturilor culturale, economice și de securitate între cele două țări.

„Practic este o alianță a americanilor interesați de România. Pot fi persoane care au strămoși români, companii care doresc să investească în România sau să facă import/export în România, care au adoptat copii români, care au făcut voluntariat în România sau ca mine care au muncit aici și se află acum în Statele Unite. Este în așa fel făcută pentru a ne aduce pe toți împreună în Statele Unite, să construim relații nu doar între noi, ci și cu România și pentru a permite accesul persoanelor care nu se află în Guvern să aibă un cuvânt de spus în această relație”, a spus special pentru Zi de Zi senatorul James Rosapepe.

ALIANȚA promovează limba română în SUA, filmele românești cu ajutorul festivalurilor de film românesc desfășurate pe teritoriul mai multor state, dorește să organizeze tabere în România pentru copiii românilor din SUA, dar și să încurajeze americanii de origine română să-și noteze originea la următorul recensământ din 2020 pentru a arăta guvernului american numărul în creștere al românilor stabiliți în SUA.

Târgu Mureș, colaborare cu ALIANȚA

Anual, membrii ALIANȚA desfășoară o Gală la Washington DC în cadrul căreia sunt sărbătoriți oameni care au avut un impact profund asupra relației dintre România-SUA. În cadrul acestei gale de anul trecut s-a născut dorința de a plasa Târgu Mureșul pe harta colaborării cu ALIANȚA.

Un alt punct important pe agenda ALIANȚEI îl reprezintă oportunitatea românilor de a vizita Statele Unite fără viză, fapt care ar îmbunătăți vizibil relația dintre cele două țări. Însă datorită climatului politic actual din SUA, acest lucru este puțin posibil până la viitoarele alegeri, orice discuție privind drepturile imigranților fiind eliminată din start. Cu toate acestea, James Rosapepe promite să insiste împreună cu membrii ALIANȚEI asupra acestui subiect pentru a permite celor două economii să crească împreună, ceea ce cu siguranță se va răsfrânge și asupra economiei locale.

Toate aceste subiecte și multe altele pentru interesele economiei locale au fost discutate de James Rosapepe împreună cu antreprenorii și personalitățile mureșene, iar în încheierea întâlnirii Remus Aurel Bența a reiterat invitația de a reveni la Târgu Mureș și de a organiza un eveniment ALIANȚA cu reprezentanți ai mediului de afaceri mureșean, personalități din domeniul cultural, universitar,  interesate să susțină dezvoltarea proiectelor româno-americane, senatorul declarându-se interesat de această propunere.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE