Home / Slider / Cea de-a treia ediție a Festivalului Vibe așteaptă peste 10 000 de participanți pe zi
Organizatorii, la conferința de presă (Foto: Andrei Vornicu)

Cea de-a treia ediție a Festivalului Vibe așteaptă peste 10 000 de participanți pe zi

Distribuie

Cea de-a treia ediție a festivalului Vibe va aduce pe malul Mureșului, timp de patru zile distracție, muzică electronică de calitate, programe sportive, discuții cu invitați aleși pe sprânceană și, bineînțeles, un vibe pozitiv cât pentru un an.

Festivalul Vibe are ca scop crearea unui eveniment cu caracter cultural, educativ și muzical pentru tinerii între 15-35 de ani din diferite regiuni ale Transilvaniei. Vibe creează un spațiu unde tinerii pot să își exprime opiniile și să participe la workshop-uri pe teme actuale și importante pentru generațiile lor.

Loc de întâlnire pentru tinerii transilvăneni

Cea de-a doua ediție a festivalului au strâns 33 780 de participanți, reflectând dorința organizatorilor ca Vibe să devină cel mai important loc de întâlnire pentru tinerii din Transilvania.

Organizatorii festivalului au oferit mai multe informații despre ediția din acest an cu prilejul unei conferințe de presă.
„Pentru noi în fiecare an este un scop să fim co-organizatori ai acestui festival. Sunt foarte mulți studenți care vin de la Cluj la Târgu Mureș și vrem să le oferim un cadru în care să se distreze alături de prieteni“, a declarat Lőrincz István, președintele Uniunii Studențești Maghiare din Cluj-Napoca.

Polacsek Péter, director de comunicare Vibe Festival a subliniat amploarea pe care a luat-o festivalul de la prima ediție și până în prezent: „Va fi un festival mai mare și cu mult mai multe programe decât în anii trecuți. Așteptăm mulți oameni. Vor fi zile în care vom avea peste 10 000 participanți și acest număr este aproape dublu față de anul trecut. Avem multe programe la festival.“

5 invitați de top

Cum Vibe este în primul rând un festival de muzică, artiștii invitați sunt extrem de importanți. „Am încercat să aducem în fiecare seară un nume important pe plan internațional și am reușit acest lucru. Vor fi 5 nume, dintre care trupa Foreign Beggars va urca pe Magenta Stage. Ceilalți invitați sunt DJ internaționali renumiți: Lost Frequencies, Alle Farben, Modestep și Stanton Warriors“, a precizat Polacsek Péter, amintint totodată că, față de ediția din acest an, în anii trecuți au venit doar două nume importante.

 

„Aducem și trupe din Ungaria și din România. Încercăm să fie OK pentru toată lumea. Trupele din Ungaria sunt headlinerii celor mai importante festivaluri ungurești, iar comunitatea maghiară de aici le frecventează concertele. Pe plan local avem un plus foarte mare în ceea ce privește DJ-ii. Am încercat să găsim în fiecare oraș din Transilvania acei artiști care au un grup al lor de fani din comunitatea underground. Aceștia vor urca pe scena Black Box, care va funcționa 24 de ore pe zi, începând de joi și până luni dimineața, la finalul festivalului.“

De asemenea, festivalierii au intrare gratuită la ștrand, astfel încât cei care vor dori să se răcorească după concerte vor putea face baie în voie. Odată întorși la festival, vor putea alege dintr-o gamă largă de programe de divertisment.

De la dans la sport, dezbateri și modă

„Am plusat anul ăsta pe sport. Avem trei campionate: fotbal, streetball (un fel de baschet) și teqball, care este un sport mai nou, o combinație de fotbal și de tenis. Se joacă cu piciorul, cu o minge de fotbal, dar pe o masă. A fost înființat acum 3-4 ani, dar chiar și marii fotbaliști se relaxează prin taqball, l-am văzut și pe Messi jucând. Vom avea două mese de taqball, care vor fi disponibile între orele 8.00 și 22.00. Vom avea și o zonă de volei chiar în centrul festivalului, precum și un cort de e-sport, unde se vor putea juca sporturi video“, a declarat Polacsek Péter.

Pentru cei interesați de idei, dezbateri și informații noi, va exista programul Vibe Koli care este o platformă unde vor participa profesori universitari și diverși influenceri care vor purta dialoguri pe diverse teme cu festivalierii.

„Nu în ultimul rând, vom avea și un Fashion Corner, unde designeri locali vor veni cu produsele realizate de ei, iar festivalierii le vor putea achiziționa și vor putea interacționa cu designerii, pentru a afla mai multe despre activitatea lor“, a adăugat directorul de comunicare al festivalului.

Festivalul Vibe este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Mureș, al Primăriei Municipiului Tîrgu Mureș și al Primăriei comunei Sângeorgiu de Mureș.

Publicul este așteptat pe Strada Plutelor din zona Târgu Mureș – Sângeorgiu de Mureș, între 4 și 8 iulie. Biletele pot fi achiziționate accesând site-ul www.vibefestival.ro sau pot fi cumpărate din locurile specificate pe același site.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.