FOTO. Spania și Franța au domnat și la Duatlon Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 187 Vizualizări

FOTO. Spania și Franța au domnat și la Duatlon

A doua zi a întrecerilor Transilvania Multisport Triathlon European Championships, cel mai eveniment multisport găzduit vreodată de județul Mureș, organizat de Federația Română de Triatlon, Clubul Master Ski&Bike și SportLife Multimedia Events, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu-Mureș, cu sprijinul Consiliului Județean Mureș, a programat Campionatul European de Duatlon Sprint. Această probă a cuprins două etape de alergare, între care a avut loc cea de ciclism. Competiția a demarat de la orele dimineții, în centrul orașului, traseul probei de cilcism cuprinzând și Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Ordinea la start a fost aceeași ca în prima zi, cea a probei de triathlon, începând cu amatorii și juniorii, cei de la para, încheind cu categoria Elite și U 23.

Câștigătorii, pe categorii, au fost în mare parte reprezentanții tărilor care s-au impus și în prima zi. Podiumul la Elite feminin a fost ocupat de Irene Loizate Sarrionandia (Spania), Sandrina Illes (Austria) și Sonia Bajarano (Spania). La aceeași categorie, la masculin disputa a fost extrem de echlibrată până la etapa finală, la proba de alergare. Pe prima treaptă a urcat francezul Benjamin Choquert, care s-a desprins imediat după tranziția de pe bicicletă (foto 2) și și-a conservat poziția fără probleme. Acesta a fost urmat de spaniolul Emilio Martin și de belgianul Angelo Vandecasteele.

În paralel cu aceștia au evoluat și cei de la U23. La această categorie, la feminin noua campioană a fost tot o reprezentantă a Spaniei, Marta Pintanel Raimundo, urmată de Claudia Kelsall (Marea Britanie) și Karyna Yevtushenko (Ucraina). Tot la U 23, la masculin a câștigat Krilan Le Bihan (Franța), urmat de Arnaud Dely (Belgia) și Niels Te Pas (Olanda). Titluri de campioni europeni au mai obținut și sportivii de la categoriile de juniori. La feminin a învins slovaca Liza Hazuchova, podiumul fiind completat de Alevtina Stesenko (Rusia) și Marije Hijman (Olanda). La Juniori masculin s-a impus ucraineanul Vitali Vorontsov, fiind urmat de Giani Vanden Broucke (Belgia) și de un alt sportiv din Ucraina, Valentin Marievskiy.

Premiații de la Paraduatlon au fost următorii: masculin gradul 2: 1. Alessandro Carvani Minetti-Italia; Paraduatlon masculin gradul 3: 1. Joaquin Carrasco-Spania, 2. Raul Zambrana Romero-Spania;

Paraduatlon masculin gradul 4: 1. Czene Gábor (Ungaria);  Paraduatlon masculin gradul 5: 1. Ernestas Cesonis-Lituania.

În această a doua zi de întreceri, la amatori România a obținut o singură medalie de bronz, prin târgumureșeanul Csergedi István.

În a treia zi, luni se desfășoară doar cursa specială Dracula Night Run. Aceasta va avea loc de la ora 21.30, la Platoul Cornești și se va disputa la categoriile Open și amatori, la următoarele categorii de vârstă: 14-18 ani, 19-29, 30-39, 40-49 și plus 50 de ani, masculin și feminin.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE