Viorica Dăncilă, votată de social-democraţii din Mureş Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1593 Vizualizări

Viorica Dăncilă, votată de social-democraţii din Mureş

Social-democraţii din România şi-au ales sâmbătă, 29 iunie, în cadrul unui congres organizat la Bucureşti, noua conducere a partidului: Viorica Dăncilă – preşedinte, Eugen Teodorovici – preşedinte executiv şi Mihai Fifor – secretar general. La congres a participat o delegaţie de 49 de social-democraţi din judeţul Mureş, care a fost condusă de Vasile Gliga, preşedintele PSD Mureş.

Cum au votat mureşenii

Contactat de cotidianul Zi de Zi, Vasile Gliga a dezvăluit modul în care social-democraţii şi-au acordat votul la alegerile din cadrul congresului.

„Delegaţia din Mureş a ales-o pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte al PSD, iar la funcţia de preşedinte executiv l-am susţinut pe Daniel Suciu din Bistriţa, în ideea de a avea printre primii trei oameni din PSD şi pe cineva din Ardeal. Aceasta a fost un motiv care a unit mai mulţi lideri PSD din Ardeal”, a declarat Vasile Gliga, care a remarcat anumite diferenţe dintre delegaţiile participante la congres, cele din sudul ţării fiind mai numeroase decât cele din Transilvania.

„Mureşul a avut 49 de delegaţi, iar unele judeţe din sud, 150 de delegaţi. N-ai cum să contracarezi. E destul de obiectiv să se împartă delegaţii la un congres în funcţie de numărul de membrii, de rezultatele obţinute pe ţară, dar e valabil şi invers: cum să obţii rezultate dacă nu ai lideri din Ardeal, persoane reprezentative din Ardeal, care să fie susţinute de ardeleni?”, a afirmat liderul PSD Mureş, care a admis că „e greu să împaci toate judeţele.”

În ceea ce priveşte funcţia de secretar general al PSD, Vasile Gliga a precizat că social-democraţii din Mureş „au votat diferit”.

Diversitate de opinii, congres deosebit

Referindu-se la modul în care a fost organizat congresul, Vasile Gliga s-a declarat foarte mulţumit, afirmând că a simţit „o democraţie adevărată” dată de „opiniile diferite” exprimate de către candidaţi.

„A fost un congres deosebit faţă de alte congrese, foarte dinamic, cu foarte multe luări de cuvânt şi cu mulţi candidaţi. Se vede că partidul are oameni care să susţină o guvernare. A fost o diversitate de opinii de unde ai avut ce să alegi un candidat pe placul fiecărui participant la congres”, a declarat preşedintele PSD Mureş.

În căutarea candidatului ideal la prezidenţiale

Potrivit liderului social-democraţilor din Mureş, candidatul la alegerile prezidenţiale va fi desemnat cu ocazia unui nou congres care, cel mai probabil, se va desfăşura în decursul lunii iulie.

„E important de văzut cine are şanse în sondaje să iasă în turul doi şi să câştige. Într-adevăr, e foarte greu, sau imposibil, ca un lider de stânga nesusţinut de alte formaţiuni de dreapta, sau de mijloc, să câştige prezidenţialele. Îmi doresc ca la CEX să avem înţelepciunea să alegem un om care chiar are şanse să câştige prezidenţialele”, a subliniat Vasile Gliga.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE