Transilvania Multisport a consumat și proba de Cros Duatlon la Europene Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 136 Vizualizări

Transilvania Multisport a consumat și proba de Cros Duatlon la Europene

După două zile de întreceri la cel mai înalt nivel, cu competițiile de la Europenele de Triatlon, cele de la Duatlon Sprint și o noapte inedită petrecută la Dracula Night Run, unde participanții s-au prezentat la start echipați corespunzător, unii ca pentru un adevărat carnaval, întrecerile au continuat cu Europenele de Cros Duatlon. Acestea s-au disputat la Sovata, cu un traseu de cros pe o distanță de 3,5 kilometri pe tur și o diferență de nivel de 125 metri și cu proba de ciclism, care a fost amenajată pe o distanță de 5,1 kilometri pe tur și o diferență de 177 metri. Categoriile Elite și la U 23 au parcurs mai întâi două tururi în alergare, urmate de patru pe biciclete, încheind cu un nou tur de alergare, în timp ce la categoriile juniorilor și para aceste distanțe au fost înjumătățite.

Mai mulți câștigători autohtoni la amatori

A fost ziua în care s-a obținut și prima medalie de aur pentru România la categoria sportivilor clasați ca „profesioniști”, dar pe prima treaptă a podiumului au urcat de această dată alți cinci români la categoriile de vârstă ale amatorilor, precum și alte clasări pe podium. Medalia de aur a fost cucerită de harghiteanul Robert Tămîrjan, care a urcat pe cea mai înaltă treaptă la categoria paraatleților de grad 4.

Cele cinci locuri 1 reușite la Age Group (amatori) pentru România le-au reușit următorii: Bako Annamaria (25-29 ani), Lupuj Noemi (30-34), Lászlo Csongor (30-34), Csergedi István (35-39) și Fodor Emese (40-44). S-au obținut de asemenea la această categorie și 2 medalii de argint și tot atâtea de bronz. Locul 2 l-au ocupat Incze Áron (20-24 ani) și Bagonya Oszkár (30-34), iar medaliile de bronz le-au revenit lui Keresztes Zsolt (20-24) și Anca Elena Costin (45-49 de ani).

Campioni confirmați

Această probă a adus câtorva sportivi a doua clasare pe podiumul Europenelor, confirmând valoarea acestora. Este vorba în primul rând de câștigătoarea probei de triatlon la Elte feminin, sportiva franceză Morgane Riou. Ea a fost urmată de aceleași sportive din Italia, dar în ordine inversă. A doua a sosit, Sandra Mairhofer, urmată de Eleonora Peroncini. La Elite masculin francezul Arthur Serrieres s-a revanșat după ce a pierdut locul 3 în întrecerea de la triatlon, unde a cedat bronzul în fața italianului Tomasso Gatti. Acum el a devenit campionul continental al probei, fiind urmat de austriacul Andreas Silberbauer și de italianul Filippo Rinaldi. La a doua categorie valorică, la U 23 feminin s-a impus rusoaica Daria Rogozina, podiumul fiind completat de Marta Menditto (Italia) și Sofiya Pryyma (Ucraina), iar la masculin italianul Tommaso Gatti a obținut a doua medalie, devenind campionul la Tineret. Pe podium l-au însoțit Evgenii Evgrafov (Rusia) și Lucas Van Deynze (Belgia).

Medaliații categoriei Juniori au fost Zuzana Michalikova (Slovacia),  Margareta Bicanova (Slovacia) și Zoe Van Dijk (Olanda), la feminin, Lefer Corentin (Franța), Filippo Pradella și Francesco Podda (ambii din Italia), la masculin. Și la categoria para regăsim printre medaliați pe unii dintre cei care au urcat pe podium și la prima probă: PTS3: 1- Raul Zambrana Romero (Spania), 2- Joaquin Carrasco (Spania).

Ziua de miercuri avea programat la Transilvania Motor Ring (Ungheni/Cerghid) Campionatul European de Duatlon Standard.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE