Home / Sport / Deciziile unei federații „de pe altă lume”

Deciziile unei federații „de pe altă lume”

Distribuie

Fotbalul feminin din România este mult prea puțin susținut, dar o decizie care va face multe valuri în viitorul apropiat a fost luată în ședința de miercuri Comitetul Exectutiv al Federației Română de Fotbal. Ca măsură pentru dezvoltarea fotbalului feminin prin intermediul cluburilor cu echipe participante în Liga I, începând cu sezonul 2020-2021, toate echipele care vor activa în campionatul Ligii 1 trebuie să îndeplinească cerința de a înregistra minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Național U15 feminin. Aceasta este o condiție obligatorie pentru primirea licenței de a evolua în Liga 1. Echipele au în schimb posibilitatea de a semna un protocol de colaborare cu un club de fotbal feminin din Liga 1, Liga 2 sau Liga 3, caz în care echipa va participa în competițiile de junioare cu numele clubului de Liga 1 masculin. Măsurile care se preconizează în următoarele două sezoane se vor schimba de la an la an, ajungând-se pentru ediția 2022-2023 să fie obligatorie înscrierea unei echipe de senioare, care va purta același nume cu cea masculină. Cu siguranță se vor ivi numeroase probleme, mai ales într-un campionat unde majoritatea echipelor abia supraviețuiesc din punct de vedere financiar.

CSM Târgu-Mureș este probabil unul dintre foarte puținele din România la care activează și o echipă feminină, care tocmai a reușit să câștige seria din Liga 3 și să promoveze în cea secundă, dar reacții și probleme de protocol vor apărea cu siguranță din partea majorității echipelor catalogate ca profesioniste.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.