Home / Sport / Medaliat mureșean la Balcaniada de atletism

Medaliat mureșean la Balcaniada de atletism

Distribuie

Marți și miercuri, pe Cluj Arena s-a disputat cea de-a 49-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru juniori 1. La competiție au fost prezenți cei mai buni atleţi români ai momentului la categoria juniori 1, precum şi atleţi străini de valoare din alte 13 țări: Kosovo, Albania, Republica Moldova, Bosnia-Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Slovenia, Grecia, Nord Macedonia, Turcia, Israel, Cipru și Croația, cu un total de peste 300 de sportivi la start.

România a fost reprezentată la competiția de pe Cluj Arena de o delegație alcătuită din 47 de sportivi, primii clasați la fiecare probă a întrecerilor fiind susținuți de către federația de specialitate, în timp ce atleții de pe locul secund au fost primiți și ei, dar pe cheltuiala cluburilor aparținătoare (!).

Doi mureșeni în lotul României

Printre cei 47 de atleți „tricolori” au fost prezenți și doi atleți de la LPS Târgu-Mureș, ambii proaspeți campioni la recentele Naționale de la Pitești. Unul dintre aceștia a fost săritorul cu prăjina Dacian Costea, proaspăt campion la juniori II, competiție disputată în urmă cu doar câteva zile la Pitești. La o categorie de vârstă totuși superioară, el s-a clasat pe locul 9 în finala probei, cu o săritură de 4,20 metri, cu 10 centimetri sub rezultatul de la Naționalele juniorilor 2, dar departe de podium, unde primii patru clasați, cei din Israel, Turcia, Croația și Bulgaria au reușit același rezultat (4,80), fiind departajați de numărul sărituri efectuate și din a câta încercare a fost reușită cea mai valoroasă.

Al doilea atlet mureșean a fost Darius Făgăraș (al doilea din dreapta), care în urmă cu 10 zile devenea campionul național în proba de 400 metri garduri a juniorilor 1, competiție desfășurată tot la Pitești. Mureșeanul a intrat în finala acestei probe, unde s-a clasat pe locul 5, după reprezentanții Serbiei, Israelului, Turciei și Croației, dar a urcat pe podium în ultima probă a întrecerilor. Aceasta a fost cea de ștafetă 4x400m, probă în care România a cucerit medalia de argint. Ștafeta în care Darius Făgăraș a alergat în primul schimb a fost devansată de Croația, podiumul fiind completat de ștafeta din Bulgaria.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.