Home / Cultură / Teatrul Național din Târgu Mureș va participa la Festivalul Național de Teatru cu două spectacole

Teatrul Național din Târgu Mureș va participa la Festivalul Național de Teatru cu două spectacole

Marina Constantinescu, directorul Festivalului Naţional de Teatru, a anunţat miercuri, 3 iulie, selecţia naţională a celei de-a 29-a ediţii a FNT. Transmisia a fost făcută în sistem live streaming pe www.fnt.ro şi pe pagina de Facebook a Festivalului. Printre cele 41 de producții selecționate se numără și două spectacole ale Teatrului Național din Târgu Mureș.

Compania „Liviu Rebreanu“ va fi prezentă în cadrul FNT cu spectacolul „Navigatorul“ de Conor McPherson, traducerea Bogdan Budeş, în regia lui Cristi Juncu, scenografia şi video Cosmin Ardeleanu, cu Theo Marton, Nicu Mihoc, Dan Rădulescu, Costin Gavază, Richard Balint și Ale Țifrea.

„Navigatorul”. Foto: Cristina GÂNJ (Bristena)

Compania „Tompa Miklós“ va participa la FNT cu spectacolul „Şi caii se împuşcă, nu-i aşa?“ de Horace McCoy, dramaturgia Réka Szabó, în regia lui Mădălin Hîncu, scenografia Răzvan Bordoş, cu Gecse Ramóna, Varga Balázs, Bartha László-Zsolt, Nagy Dorottya, Bokor Barna, Kiss Bora, Kádár L. Gellért, Simon Boglárka Katalin, Kádár Noémi, Csíki Szabolcs, Kocsis Anna, Bálint Örs, Borsos Tamás și Szabó János Szilárd. Spectacolul este câștigătorul concursului pentru tineri regizori, organizat în stagiunea 2018/2019, de Teatrul Național Târgu Mureș.

Imagine din „Şi caii se împuşcă, nu-i aşa?“ (Sursă foto: Compania „Tompa Miklós“)

De asemenea, la ediția din acest an a Festivalului Național de Teatru a fost selecționat și spectacolul „Sam sau Introducere în viaţa de familie“ de Maria Wojtyszko, traducerea Patrícia Pászt, regia László Bocsárdi, decorul József Bartha, costumele Zsuzsanna Kiss, co-producţie a Teatrului „Tamási Áron“ Sfântu Gheorghe şi a Universității de Arte din Târgu Mureş.

Producătorii Festivalului Național de Teatru sunt: UNITER – Uniunea Teatrală din România, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

Este cea de-a opta participare a Teatrului Național Târgu-Mureș cu ambele Companii la Festivalul Național de Teatru – cel mai prestigios eveniment teatral desfășurat la București și, care reușește în programul său cele mai importante producții teatrale ale stagiunii 2018-2019.

Festivalul Naţional de Teatru va avea loc între 18 şi 27 octombrie, la Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vaccinare cu Moderna la Ungheni și Iernut

Începând cu data de 20 aprilie, centrele de vaccinare din Ungheni și Iernut vor utiliza …