Invitații pentru aplicații de participare la a doua Academie de Vară interculturală „ProEtnica” Cultură
  • andrei
  • 0 comentarii
  • 116 Vizualizări

Invitații pentru aplicații de participare la a doua Academie de Vară interculturală „ProEtnica”

Academia de vară interculturală dorește să ofere cunoștințe despre diferitele forme existente de protecție a minorităților naționale din Europa pentru a înțelege complexitatea problemelor interetnice din comunitățile multiculturale din diferite țări, respectiv pentru a identifica relații interculturale viabile în vederea asigurării unei conviețuiri interetnice pașnice în aceste comunități. Conviețuirea pașnică dintre majoritate și minorități, între minorități, respectiv în sânul unei minorități poate asigura baza diversității europene ca valoare, practică și declanșator al schimbărilor socio-politice. Academia de vară de o săptămână se va concentra pe diversitatea culturală reprezentând patrimoniu european și motor al schimbării, atrăgând legături între perspectivele istorice, actuale și viitoare. Acesta va oferi tinerilor participanți o platformă de discuții, schimb de experiență și cunoaștere a complexității problemelor interetnice în comunitățile multiculturale din diferite țări europene. Prin activități practice și ateliere de creație, Academia de Vară va oferi participanților nu doar o înțelegere a valorii diversității și a avantajelor și provocărilor aferente, dar va promova, de asemenea, angajamentul lor civic și interesul față de protecția minorităților naționale.

Activități planificate

Școala de vară va include 3 elemente: pregătirea electronică (pregătirea online pentru cursul cu două săptămâni înainte de sosire), formarea și practica. Elementul rezidențial, variat, interdisciplinar și intensiv de șapte zile, va echilibra activitățile academice, interactive și sociale și va include: Ateliere interactive desfășurate de cadre universitare și sesiuni de discuții; Studii de caz și prezentări ale participanților la Academia de Vară; Vizite de studiu; 3 zile de practică la Festivalul Intercultural ProEtnica

Tema din acest an este „Conviețuirea în comunitățile multietnice”.

Academia de vară interculturală se va desfășura în perioada 19 – 26 august, la Sighișoara.

Proceduri de eligibilitate și de aplicare

Este eligibil un număr de 20 de studenți, absolvenți de studii superioare și tineri din România și din țările Uniunii Europene cu vârste cuprinse între 19 și 30 de ani, interesați de promovarea interculturalității în scopul dezvoltării durabile a diferitelor comunități multiculturale. Solicitanții trebuie să depună cel târziu până la 15 iulie CV-ul lor detaliat și o scrisoare de motivare prin e-mail la office@divers.org.ro

Scrisoarea de motivare trebuie să explice motivul interesului solicitantului de a participa la academia de vară și modul în care vor utiliza și vor beneficia de această experiență în viitor.

Selecția se va face pe baza rezultatelor academice și profesionale, precum și a exprimării interesului față de subiect. Diversitatea în ceea ce privește mediul profesional și țara de origine va fi luată în considerare de asemenea în timpul selecției.

Participanții selectați vor primi un program detaliat și instrucțiuni de sosire până în 5 august 2019.

Participarea este gratuită și include: Accesul la toate cele trei componente ale Academiei de Vară 2019 (E-learning, Training, Practică); Toate materialele de lectură înainte și în timpul Academiei de Vară; Cazare la pensiunea de tineret din Sighișoara pentru 7 nopți (19-26 august); mese (mic dejun, prânz, cină) pentru cele opt zile ale Academiei de Vară; Sprijin administrativ legate de vize (dacă este necesar).

Este important de știut că taxele de viză nu vor fi rambursate. Costurile de transport, precum și costurile vizelor și de asigurări de sănătate nu vor fi rambursate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE