FOTO: Concursuri pe meserii, la Târgu-Mureş Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 284 Vizualizări

FOTO: Concursuri pe meserii, la Târgu-Mureş

Asociația Culturală Amphion din Târgu-Mureş, în parteneriat cu Formprof Servicii SRL și Unic Sports SRL, anunță că în intervalul 22 mai – 5 iunie au avut loc Concursurile pe meserii organizate în cadrul proiectului Program integrat de stagii de practică”, ID POCU/90/6.13/6.14/108985, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 și implementat în Regiunea Centru, respectiv în municipiul Târgu-Mureș.

Obiectivele proiectului

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Culturale Amphion, concursurile pe meserii au promovat excelența profesională și valorile etice, precum și fair-play-ul competițional, au avut ca obiectiv promovarea ideii de competiție și performanță la disciplinele cu competențe practice prevăzute în curriculumul școlar și s-au adresat elevilor care desfășoară stagii de practică, elevilor care au aptitudini, înclinații și interese deosebite pentru calificările în care sunt pregătiți.

Concursurile pe meserii s-au desfășurat pentru fiecare dintre specializările cuprinse în proiect, fiind coordonate de Liliana Baciu, director executiv al Asociației Culturale Amphion și coordonator al stagiilor de practică pentru elevi în cadrul proiectului Program integrat de stagii de practică”, în colaborare cu instituțiile de învățământ de la care provin elevii din grupul țintă al proiectului.

„Cu sprijinul Colegiului Economic „Transilvania”, s-a organizat câte un concurs distinct pentru specializările: Tehnician în activități economice, Tehnician în activități de comerț, Tehnician în turism, Tehnician în administrație și Bucătar – ospătar (chelner) – vânzător în unități de alimentare. La Liceul Tehnologic „Traian Vuia”, au avut loc concursuri pe meserii pentru specializările Tehnician electrician electronist auto, Mecanic auto și Coafor stilist. La cele opt concursuri organizate au participat un total de 58 de elevi, care au fost evaluați individual, prin punctaje de la 0 la 100, pentru fiecare probă de concurs, în baza baremelor de corectare și punctare stabilite pentru fiecare specializare, de câte o comisie de jurizare formată din cadre didactice și reprezentanți ai Asociației Culturale Amphion. Pentru fiecare specializare, s-au acordat câte trei premii, fiecare în valoare a câte 4.000 lei, urmând ca elevii câștigători care au obținut punctaje egale să împartă în mod egal aceste stimulante financiare. Lista elevilor câștigători poate fi vizionată pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/practica.amphion/”, a precizat Brînduşa Gorea, manager de proiect în cadrul Asociaţiei Culturale Amphion.

Program de mentorat

Toți elevii premiați la concursul pe meserii vor putea beneficia și de un program de mentorat, prin care Asociația Culturală Amphion le oferă 40 de ore de îndrumare calificată, pentru clarificarea, stabilirea și atingerea obiectivelor profesionale proprii, precum și de sfaturi și sugestii concrete, personalizate, născute din experiența practică a mentorului în domeniul de activitate pentru care se pregătește elevul novice.

„Mentorii vor va ajuta elevii premiați să identifice un job corespunzător și să aplice pentru acesta, să găsească ideea de afacere care li se potrivește cel mai bine și/sau să aleagă o rută optimă de continuare a studiilor/ cursurilor de formare-calificare. Posibilitatea de a petrece 40 de ore în compania unui profesionist realizat, de a beneficia de ghidajul și povețele acestuia, și chiar posibilitatea de a observa în mod direct modul în care mentorul procedează în realizarea sarcinilor sale profesionale, constituie o experiență deosebit de valoroasă pentru un tânăr aspirant, de natură să îi confere un avantaj real pe o piață a muncii competitivă și adesea dură cu cei mai puțin experimentați. Nu în ultimul rând, mentorul însuși poate să ofere un loc de muncă viitorului absolvent care a beneficiat prin proiect de programul de mentorat, acesta din urmă având ocazia de a-și demonstra abilitățile tehnice-profesionale, dar și calitățile personale – interes pentru auto-perfecționare, seriozitate, disciplină etc.”, a subliniat Brînduşa Gorea.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE