Spectacolul „This is just a story” va apropia târgumureșenii de cultura franceză, la Uzina Foto Cultură
  • andrei
  • 0 comentarii
  • 133 Vizualizări

Spectacolul „This is just a story” va apropia târgumureșenii de cultura franceză, la Uzina Foto

„This is just a story” este un solo bilingv româno-francez cu un pic de maghiară, engleză și germană, un spectacol scris, jucat, cântat, dansat și improvizat de Julien Daillère.

„This is just a story” se prezintă ca un teatru sărac din zilele noastre, combinând lumina smartphone-ului și sunetul drâmbelor de bambus. În acest spectacol caustic și poetic, relația cu publicul este construită cu umor: un act de echilibristică între stand-up și șamanism.

„This is just a story” explorează dimensiunea fictivă a ceea ce este prezentat ca adevăr. De ce sunt bărbații diferiți de femei? Ce ne așteptăm de la roboți și oameni pentru societatea de mâine? De ce oaia arată atât de ciudat în faimoasa baladă a Mioriţei? Trecerea de la o limbă la alta, între franceză și română, va permite transmiterea unei versiuni inteligibile a spectacolului pentru fiecare persoană care vorbește cel puțin una dintre aceste două limbi. Acest procedeu va crea un spațiu de îndoială și, prin urmare, de imaginație. De asemenea, el va încuraja interpretarea altor semne pentru a scăpa de o înțelegere pur intelectuală: o poveste nu este niciodată înțeleasă, este întotdeauna reinventată.

Julien Daillère este un artist francez (autor, actor și regizor), directorul artistic al companiei de teatru La TraverScène. A ajuns în România în 2015 pentru un doctorat la Universitatea de Arte din Târgu Mureș, iar în septembrie 2018 și-a susținut teza de doctorat despre legătura dintre teatru și metafora digestivă. A participat la mai multe conferințe în România, Republica Cehă și Franța. În urma numeroaselor sale experiențe teatrale a început să dezvolte propria metodă de joc, intitulată Body Haunting Theater. Mai multe informații pot fi obținute pe website-ul http://www.julien-daillere.com/ro/

Spectacolul va avea două reprezentații: joi, 11 iulie și vineri, 12 iulie, ora 19:30, la Uzina Foto (Str. Plopilor nr. 9, Târgu Mureș)

Prețul biletelor este 10 lei (tarif redus pentru studenți, cu codul „studentul10” pe livetickets), respectiv 20 lei.

Intrarea este liberă pe bază de rezervare (prin email la j.daillere@gmail.com) pentru studenții și profesorii de la Universitatea de Arte din Târgu Mureș și de la alte facultăți de teatru din cadrul altor universități.

Rezervările se fac la adresa web https://www.livetickets.ro/bilete/-this-is-just-a-story-târgu-mureș

Munca de creație la „This is just a story” a început în aprilie 2018, cu participarea lui Julien Daillère la sesiunile FMR organizate de asociația Colectiv A la Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca.

Manifestarea este organizată în cadrul Sezonului România-Franța 2019 cu sprijinul Institutului francez din Cluj Napoca.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE