Bazinul Olimpic și Patinoarul, promise pentru 2020 Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1456 Vizualizări

Bazinul Olimpic și Patinoarul, promise pentru 2020

Cu ocazia demarărilor „oficiale” a lucrărilor la viitorul Bazin Olimpic, amplasat pe locul unde în urmă cu decenii s-a aflat ștrandul 1 Mai, a fost prezent și ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, vicepremierul Daniel Suciu. La continuarea de fapt a acestora au fost mai fost prezenți alături de ministrul amintit prefectul județului Mureș Mircea Dușa, primarul Târgu-Mureșului Dorin Florea, președintele PSD Mureș Vasile Gliga, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mureș Iuliana Rus, dircetorul Clubului Sportiv Mureșul Târgu-Mureș, clubul care va prelua în administrare baza după finalizarea lucrărilor, Cosmin Iuliu Pop.

Este oarecum impropriu spus demararea lucrărilor, deoarece acestea au demarat practic în urmă cu aproape doi ani. În ultimele decenii locul unde echipa de polo a Clubului Sportiv Mureșul își disputa meciurile din prima divizie s-a dezvoltat un singur lucru: vegetația. În toți acești ani s-a mai amenajat în acel loc și pista de patinaj viteză, pe role, bineînțeles, deoarece Târgu-Mureșul nu avea un patinoar. Pe acesta s-au disputat în anii trecuți competiții, dar în ultima perioadă nici Naționalele, nici Memorialul Gal nu au mai avut loc, din motive care nu merită dezbătute în momentul de față. Această pistă nu se va mai regăsi în acest nou complex, dar va fi reamplasată, după cum a dezvăluit actualul director al CS Mureșul, Iuliu Cosmin Pop.

Finalizare estimată pentru toamna anului viitor

Revenind la lucrările de la bazin, proiectul a fost aprobat în urmă cu 9 ani, mai exact în anul 2010, în urma unei licitații. Deblocarea investiției s-a reușit însă abia în luna aprilie 2017, iar demolarea s-a efectuat în toamna aceluiași an. Pentru continuarea lucrărilor era însă nevoie de mult mai mult. În urma HG 1505/2008, acesta se află în proprietatea Ministerului Tineretului și Sportului, prin CS Mureșul și a fost predat Companiei Naționale de Investiții SA, care urma să finalizeze construirea Centrului de Natație. Acesta va cuprinde un bazin Olimpic de 50×25 metri, cu 10 culoare, un bazin de antrenament de dimensiuni 25×25, anexe, tribune cu o capacitate de 800 de locuri, precum și locuri de parcare. Lucrările care au fost reluate așadar sunt estimate a se încheia peste 14 luni, după cum a declarat munistrul Daniel Suciu.

„La ultima vizită în Mureș am dezbătut trei subiecte: bazinul de înot, patinoarul și problema apei în zona de câmpie. Putem spune că sunt ca și rezolvate două și jumătate. Astăzi cu ceea ce se vede aici îl avem pe al treilea, care va fi finalizat în termen de 14 luni, un bazin olimpic la standarde internaționale. Sperăm că acest termen va fi respectat de către antreprenori și constructori, deoarece noi la minister ne respectăm toate contractele. Astfel, proiectul demarat în 2010 va oferi orașului bazinul care considerăm că acest oraș îl merită din plin și putem afirma că același lucru se poate spune și despre patinoar. Acesta va fi o construcție dintre cele mai moderne, o investiție importantă la care se lucrează deja. Acesta va fi practic o a doua sală polivalentă, deoarece peste suprafața gheței va putea fi montată o podea pe care se vor putea disputa alte discipline sportive, fără a afecta gheața patinoarului. Acesta va fi la rândul lui finalizat cel mai devreme în toamna acestui an și cel mai târziu în primele luni ale anului viitor. Licitațiile au fost efectuate și dorim ca târgumureșenii să beneficieze în sfârșit de inaugurarea acestuia”, a subliniat ministrul Daniel Suciu.

„Cu patru săli polivalente, Târgu-Mureșul poate intra în circuitul internațional”

Această afirmație a făcut-o edilul Dorin Florea, în completarea datelor furnizate de către reprezentantul Guvernului. „Mă bucur să aud aceste lucruri și pot afirma că noi suntem pregătiți să le preluăm, aceste proiecte ar îmbunătăți statutul orașului. Cu cele patru săli polivalente, cu aproape toate ramurile sportive, Târgu-Mureșul ar trebui să intre în circuitul sportiv nu doar regional, ci chiar în cel internațional sau ca centru olimpic. Când spun despre patru săli mă refer și la complexul de la Gaz Metan, iar dacă vom reabilita și râul Mureș până la Gornești putem organiza și întreceri de canotaj. În acest sens, Ministerul Tineretului și Sportului ar trebui „să-și facă temele” când vor repartiza locațiile și organizarea competițiilor, deoarece noi le vom întreține”, a adăugat edilul Dorin Florea.

În continuare edilul a subliniat și faptul că primăriile sunt cele care ar trebui să se îngrijească de întreținerea acestor baze, lăsând deoparte disputele politice, specificând și faptul că firmele care nu au participat la licitații nu vor avea drept de contestații.

Despre felul în care vor fi gestionate cele două noi baze de către clubul care le va administra ne va dezvălui curând directorul CS Mureșul Târgu-Mureș Cosmin Iuliu Pop.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE