FOTO: Investiţii de mare amploare în Sângeorgiu de Mureş. Cea de-a zecea stradă se modernizează în acest an! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2652 Vizualizări

FOTO: Investiţii de mare amploare în Sângeorgiu de Mureş. Cea de-a zecea stradă se modernizează în acest an!

Săptămâna aceasta, Primăria comunei Sângeorgiu de Mureș a început  reabilitarea celei de-a zecea străzi din comună și tot în acest an urmează asfaltarea a încă șapte. Primăria a finalizat cu succes faza de pregătire și avizare a documentațiilor tehnice, astfel încât acum se lucrează intens, cu multe utilaje pe multe străzi ale celei mai mari comune din județ.

 

Proiecte numeroase

“Este o mare bucurie și totodată provocare executarea atâtor lucrări în paralel”, a declarat primarul Sófalvi Sándor Szabolcs, deoarece pe lângă asfaltări se află în derulare și modernizarea castelului Máriaffi, realizarea rețelei de alimentare cu apă în satele Tofalău și Cotuș, extinderea rețelei de canalizare pe mai multe străzi din comună, construirea unei stații de pompare apă pe strada Subpădurii, întreținerea albiilor pârâurilor, modernizarea iluminatului public.  “Totodată, se află în desfășurare procedura de achiziție publică pentru construirea noului cămin cultural în locul celui vechi, a unei noi grădinițe, precum și cea pentru extinderea școlii. În acest an începe și construirea unei baze sportive pe strada Gării. În paralel, se află în curs de implementare proiectul “O șansă pentru fiecare în Sângeorgiu de Mureș”, considerat proiect pilot la nivel național, ajutând sute de persoane defavorizate. Toate aceste proiecte finanțate din fonduri europene ori guvernamentale au fost câștigate cu multă muncă, concurența fiind foarte mare. Am acordat mare atenție comunicării dintre Primărie și localnici, la fel ca într-o familie sau într-o comunitate sănătoasă, deoarece scopul este comun: modernizarea comunei. În derularea lucrărilor, mulți localnici au idei, așteptări, dar cel mai important este să căutăm un compromis împreună, să ne apropiem, să învățăm să gândim împreună ca o comunitate unită”, a menționat primarul Sófalvi Sándor Szabolcs.

Primarul comunei Sângeorgiu de Mureş a transmis mulţumiri cetăţenilor pentru modul pozitiv în care reacţionează la lucrările de modernizare a localităţii.

„Evident, nu vom putea satisface așteptările fiecărui cetățean, deoarece trebuie să ținem cont de legislație, reglementări tehnice, dar noi, administrația locală din Sângeorgiu de Mureș suntem deschiși spre soluții bune și mulțumesc lui Dumnezeu pentru că localnicii sunt înțelegători și cooperanți”, a mai declarat primarul Sófalvi Sándor Szabolcs.

Lista străzilor modernizate

Revenind la asfaltare, cele 10 străzi care se află în curs de modernizare sunt: Márton Áron, Trandafirilor, Nucului, Pițigoiului, Prunilor, Pășunii, Lutului, Râtul Morii, Salcâmilor și Agricultorilor. Locuitorii acestor străzi, probabil vor desface șampania, în acest an. De asemenea, tot în acest an începe modernizarea străzilor Morii, Mociar (porțiunea veche), Grădinarilor, Pârâului, Viilor, Teilor (porțiunea neasfaltată), Căminului (partea stângă) și a cartierului de blocuri Márton Áron.

Aceste lucrări de modernizare, de mare amploare sunt realizate din proiecte finanțate de Uniunea Europeană, câștigate de către Primăria Sângeorgiu de Mureș, care anul trecut a ocupat primul loc din județ, în rândul comunelor, la categoria de numere de proiecte câștigate.

(Redacţia)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE