Home / Sport / Debut greoi, dar victorios la Europenele de handbal tineret

Debut greoi, dar victorios la Europenele de handbal tineret

Distribuie

În prima zi a turneului final al Campionatului European de handbal feminin a categoriei sub 19 ani, care se dispută în Ungaria, la Györ, România a învins cu 28-26 formația Portugaliei. Au fost două reprize simetrice în ceea ce privește scorul, ambele câștigate de România cu 14-13, dar mult diferite ca desfășurare. România și-a reglat foarte greu cadența. Adversarele au fost cele care au condus aproape în permanență în prima repriză, practic până înainte de pauză. Româncele au avut la scorul 2-2 de două ori ocazia de a trece în avantaj, în superioritate, când portughezele au jucat fără portar, dar „tricolorele” au interceptat și au ratat cu poarta goală mingea trimisă de la distanță. De asemenea, la 5-4 pentru Portugalia s-a ratat și un 7 metri și s-a ajuns la 7-5, apoi la 9-6. România a revenit spre final și a trecut pentru prima dată în avantaj la 12-11. Au avut apoi două goluri, dar au mai primit unul și la pauză s-a intrat cu avantaj minim. Au avut primul atac la reluare, ratat însă și s-au văzut egalate. Jocul a fost în continuare echilibrat până aproape de final, dar cu româncele la conducere de această dată. S-a reușit o despridere aparent decisivă la 25-20, dar portughezele s-au apropiat din nou la două goluri, diferență cu care s-a și încheiat jocul.

Portugalia a făcut un joc de apărare avansată și agresiv, care le-a adus și cinci eliminări de 2 minute, dintre care Leonor Goncalves a „beneficiat” de trei, automat eliminarea, și patru aruncări de la 7 metri, trei transformate. De partea cealaltă, România a avut o singură eliminare și a fost sancționată o singură dată cu 7 metri.

Componentele echipei campioane la junioare I de la CSM Târgu-Mureș Monica Bărăbaș și Sarah Darie nu au înscris, dar au evoluat foarte puțin, iar portărița Ioana Ugran nu a făcut parte din lot pentru acest joc.

Pentru România au înscris: Andra Moroianu 8 (Gloria Bistrița/CSȘ 1 Constanța), Ștefania Jipa 6 (CSM Buc.), Patricia Moraru 5 (U Cluj/CSM Buc.), Eva Kerekes 3 (Minaur Baia Mare/CSȘ Odorhei), Ioana Bălăceanu 2 (Dunărea Brăila/CNE Rm. Vâlcea), Andreea Popa (Minau/CSȘ 2 Buc.), Diana Samanț (Marta Baia Mare), Roberta Stamin (HCM/CNE Rm.Vâlcea) și Denisa Vâlcan (CSȘ Tulcea) câte 1 gol

Joana Resende și Beatriz Sousa au fost principalele marcatoare pentru Portugalia, cu câte 8 goluri.

În al doilea meci România întâlnește vineri după masă Suedia, care a fost surclasată cu 33-16 de Norvegia. Primele două locuri din grupă se califică pentru faza a doua, astfel încât jocul cu Suedia este extrem de important. În caz de victorie, România ar merge aproape sigur mai departe cu Norvegia, împreună cu rezultatul direct, într-o grupă cu primele două din grupa în care evoluează Spania, Ungaria, Muntenegru și Austria.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Sportivii de la CSS Târgu Mureș, pe podium la lupte libere

Distribuie În cadrul Campionatului Național Școlar – Reșița 2024, sportivii din cadrul CSS Târgu Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.