Festin cultural sâmbătă la Festivalului Internațional de poezie și muzică Poezia e la Bistrița Cultură
  • andrei
  • 0 comentarii
  • 139 Vizualizări

Festin cultural sâmbătă la Festivalului Internațional de poezie și muzică Poezia e la Bistrița

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de poezie și muzică Poezia e la Bistrița a debutat joi, 11 iulie și până în 14 iulie va aduce publicului pasionat de literatură și muzică întâlniri speciale cu poeți reprezentativi români și spanioli, muzicieni de calibru, un prozator important pe plan european, ateliere de lectură și scriere creativă pentru liceeni, dar și proiecții de filme și alte evenimente conexe.

Programul zilei de sâmbătă, 13 iulie va începe la Restaurantul Rapsodia, la ora 11.00, printr-un dialog cu prozatorul György Dragomán. Evenimentul va fi moderat de Nicoleta Munteanu. La ora 14.30, în același loc, Tudor Giurgiu va intra în dialog cu Cezar Gheorghe și va vorbi despre TIFF și despre cel mai recent lungmetraj, „Parking“, bazat pe romanul „Apropierea“ de Marin Mălaicu-Hondrari.

Liceenii pasionați de literatură au ocazia să își pună talentul la treabă în cadrul unui atelier de lectură și scriere creativă coordonat de Marin Mălaicu-Hondrari și Ana Dragu. Workshopul va avea loc la Casa Județeană pentru Cultură de la ora 16.15.

Mult-așteptatele recitaluri de poezie vor începe la ora 18.00 la Centrul Municipal Sinagoga Bistrița. Vor citi din creații proprii Andrada Strugaru, Robert Șerban, Mina Decu, Anna T. Szabó (Ungaria), Ben Clark (Spania), Ligia Keșișian, Andra Rotaru, Andreea Gal și Victor Țvetov (Republica Moldova).

Seara se va încheia cu un recital muzical susținut de către soprana Daniela Păcurar, violonistul Claudiu Hontilă și pianistul Lucian Dușa.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE