Share

Home / Cultură / Festin cultural sâmbătă la Festivalului Internațional de poezie și muzică Poezia e la Bistrița
Regizorul Tudor Giurgiu va vorbi despre TIFF și

Festin cultural sâmbătă la Festivalului Internațional de poezie și muzică Poezia e la Bistrița

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de poezie și muzică Poezia e la Bistrița a debutat joi, 11 iulie și până în 14 iulie va aduce publicului pasionat de literatură și muzică întâlniri speciale cu poeți reprezentativi români și spanioli, muzicieni de calibru, un prozator important pe plan european, ateliere de lectură și scriere creativă pentru liceeni, dar și proiecții de filme și alte evenimente conexe.

Programul zilei de sâmbătă, 13 iulie va începe la Restaurantul Rapsodia, la ora 11.00, printr-un dialog cu prozatorul György Dragomán. Evenimentul va fi moderat de Nicoleta Munteanu. La ora 14.30, în același loc, Tudor Giurgiu va intra în dialog cu Cezar Gheorghe și va vorbi despre TIFF și despre cel mai recent lungmetraj, „Parking“, bazat pe romanul „Apropierea“ de Marin Mălaicu-Hondrari.

Liceenii pasionați de literatură au ocazia să își pună talentul la treabă în cadrul unui atelier de lectură și scriere creativă coordonat de Marin Mălaicu-Hondrari și Ana Dragu. Workshopul va avea loc la Casa Județeană pentru Cultură de la ora 16.15.

Mult-așteptatele recitaluri de poezie vor începe la ora 18.00 la Centrul Municipal Sinagoga Bistrița. Vor citi din creații proprii Andrada Strugaru, Robert Șerban, Mina Decu, Anna T. Szabó (Ungaria), Ben Clark (Spania), Ligia Keșișian, Andra Rotaru, Andreea Gal și Victor Țvetov (Republica Moldova).

Seara se va încheia cu un recital muzical susținut de către soprana Daniela Păcurar, violonistul Claudiu Hontilă și pianistul Lucian Dușa.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Neputința și nepăsarea politică, semnalate de la Bruxelles. Episodul pădurilor și poluării

Zilele trecute, Comisia Europeană ne soma să luăm măsuri eficiente pentru combaterea defrișărilor ilegale subliniind: …

Share
Share