Home / Cultură / Concerte caritabile și invitați de marcă la ”Harmonia Cordis” 2019

Concerte caritabile și invitați de marcă la ”Harmonia Cordis” 2019

Distribuie

Festivalul Internaţional de Chitară „Harmonia Cordis”  programează în perioada 6-11 august 2019  ediția cu numărul XIV, locațiile de desfășurare fiind Palatul Culturii și Cetatea Tîrgu-Mureș care vor găzdui concertele de deschidere și închidere ale festivalului. Și în acest an, intrarea la toate concertele festivalului este gratuită.

Beke István Ferenc, directorul Festivalului Internațional de Chitară „Harmonia Cordis“

Potrivit lui Beke István Ferenc, directorul Festivalului Internațional de Chitară „Harmonia Cordis“, ediția din acest an vine cu câteva noutăți de marcă, printre care concertele caritabile.„Concertele caritabile vor avea loc într-un azil de bătrâni, la un orfelinat  și la un spital de cardiologie. Este o dorința mai veche de-a mea,  mereu încercăm să ajutăm, oferim burse pentru copii, vrem să-i încurajăm, iar pentru acest an încercăm să ajungem la un public care probabil că nu are posibilitatea să vadă un concert fiind într-un spital sau un azil. Atunci,  ne-m gândit să le oferim o atmosferă plăcută  în locurile unde sunt internați. În aceste locații vor cânta atât artiști din România cât și din străinătate”, ne-a declarat Beke István Ferenc.

Altă noutate o reprezintă partea de competiție  din cadrul festivalului.

„Festivalul ”Harmonia Cordis” face parte dintr-un proiect super mare în  care sunt conectate 18 festivaluri din Europa, EuroStrings – European Guitar Festival Collaborative. În cadrul ”Harmonia Cordis”are loc un concurs mai mare, care și-a derulat prima etapă online prin care au fost  stabiliți cei șase finaliști: Alexandru Grecu, Nino D’Amico, Cristian Gramesc, Marcell Nickmann, Ovidiu Pintilie și Gergely Szurgyi. Finala acestui concurs va avea loc miercuri, 7 august, la Sala mica a Palatului Culturii. Marele Premiu va fi o chitară în valoare de 4.000 de euro, construită special pentru festival de un lutier din Grecia, câștigătorul urmând să concerteze și la celelalte  festivaluri din cadrul EuroStrings. Pe lângă acest concurs, va mai avea loc un concurs între toți câștigătorii de anul trecut a celor 18 festivaluri din cadrul Euro Strings.  Finala va avea loc în Londra. Din partea României va concura Radu Vulcu. Câștigătorul va beneficia de un turneu în Statele Unite și China.”, a precizat Beke István Ferenc.

Vicente Amigo, capul de afiș Harmonia Cordis 2019

Vicente Amigo

În cadrul ediției din acest an  festivalului, iubitorii muzicii vor avea parte de două concerte speciale, în debutul festivalului (6 august), respectiv în ultima zi  de festival (11 august). „Din Trio Rosenberg care a concertat la ediția de anul trecut, va fi prezent Stochelo Rosenberg, în cadrul unei formule care îi mai cuprinde pe  Pusztai Antal, Rácz László, Asztalos Zsolt  și Hadnagy Attila. Concertul lor va deschide practic festivalul din acest an în data de 6 august. Al doilea concert de marcă va fi cel din data de 11 august, ultima zi de festival, în Cetate, când va concerta Vicente Amigo din Spania, câstigator în anul 2001 al premiului Latin Grammy pentru cel mai bun album flamenco (Ciudad de las Ideas), iar în 2002 premiul Ondas pentru cel mai bun album flamenco. Față de anii trecuți când în ultima zi de festival aveam mai multe recitaluri, de această dată doar ei vor cânta un ultima seară de festival. După ediția de anul trecut am început să port discuții cu managementul artistului, am pus la punct toate detaliile și în cele din urmă am reușit să îl avem pe afișul festivalului din acest an”, declară Beke.

Ediția din acest an a festivalului Harmonia Cordis va avea de toate pentru toți, de la genuri muzicale, la formule inedite de concert, după cum afirmă Beke István Ferenc.

Atanas Ourkuzounov (Bulgaria)- Mie Ogura (Japonia). ©withfelt photography

„Avem în festival artiști din 15 țări din întreaga lume. Va concerta în acest an un duo foarte inedit, chitară-flaut cum nu am mai avut până acum,  Atanas Ourkouzounov (Bulgaria)- Mie Ogura (Japonia). De asemenea, vor reveni la ”Harmonia Cordis , Tritonus Guitar Trio și Venti Chiavi Guitar Trio, recent câștigători ai celui mai mare concurs de chitară clasică din Statele Unite. Tot o frumoasă revenire este cea a lui Gabriel Bianco din Franța care va concerta alături de prietena sa, Hrabankova Michaela din Cehia, un concert extrem de interesant de chitară și oboi. În cadrul festivalului vor fi aproape toate stilurile în formule diferite, vom avea  concert solo, concert duo, trio, qvartet, chitară-flaut, chitară-oboi, qvartet de coarde cu un solist la chitară, muzică clasică, flamenco,  jazz balcanic, gypsy jazz”, a subliniat directorul festivalului.

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.