Share

Home / Invatamant / Performerii Bacalaureatului 2019 din judeţul Mureş. Andreea Hădăran: “Nu poţi sta degeaba şi să speri după o notă mare”

Performerii Bacalaureatului 2019 din judeţul Mureş. Andreea Hădăran: “Nu poţi sta degeaba şi să speri după o notă mare”

Cotidianul Zi de Zi vă propune un serial de prezentare a performerilor examenului de Bacalaureat – sesiunea iulie 2019 din județul Mureș. Andreea Hădăran este absolventă a Colegiului Naţional Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş, profilul „învăţător-educatoare”, şi a reuşit să obţină media finală 9,60, cea mai bună din respectiva unitate de învățământ.

Reporter: Cum ți s-a părut examenul de Bacalaureat?

Andreea Hădăran: Având în vedere că m-am pregătit bine, a fost destul de ușor, de accesibil. La română nu m-am așteptat deloc la subiect. A venit cu totul și cu totul altceva decât ce credeam eu că va veni, dar a fost bine oricum, m-am descurcat. Dacă înveți bine, nu ai de ce să îți faci griji.

Rep.: Cât de mult te-ai pregătit pentru examen?

A.H.: Am început cam cu o lună înainte de începerea probelor. Personal, învăț foarte bine dacă fac scheme cu legături între elemente și noțiuni, în special dacă sunt lucruri total diferite. E un mod mai diferit de a învăța, dar pe mine mă ajută mult mai mult.

Rep.: Ai avut emoții?

A.H.: Normal! Bacalaureatul este un examen foarte important, și cred că majoritatea participanților au emoții. Dar mă bucur că a trecut și mă pot îndrepta spre viitor.

Rep.: Ce sugestii sau sfaturi ai pentru cei care urmează să dea Bacalaureatul anul viitor?

A.H.: Să pună mâna și să învețe. Dacă se pregătesc din timp și nu lasă pe ultima săptămână, pot să treacă Bacul cu ușurință. Ideea e să muncești, nu poți sta degeaba și să speri după la o notă mare.

Rep.: Ce planuri ai de viitor?

A.H.: Vreau să-mi continui educația cu niște cursuri la Universitatea „Babeș-Bolyai” în Cluj Napoca pe domeniul Pedagogie, și să profesez mai departe în învățământ, mai exact în învățământul primar.

Rep.: Ce te pasionează? Ce îți place să faci?

A.H.: Mă pasionează muzica și sportul. Cânt chiar la un instrument, muzica fiind ceva fără de care nu aș putea trăi. Cât despre sport, îmi place mult să fac fitness în general.

A consemnat Alex Ionuţ ORBAN

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Coronavirus nou – Ce este și cum se comportă?

Noul coronavirus identificat în oraşul Wuhan din provincia chineză Hubei în decembrie anul trecut a …

Share
Share