Share

Home / Invatamant / Performerii Bacalaureatului 2019 din judeţul Mureş. Andreea Hădăran: “Nu poţi sta degeaba şi să speri după o notă mare”

Performerii Bacalaureatului 2019 din judeţul Mureş. Andreea Hădăran: “Nu poţi sta degeaba şi să speri după o notă mare”

Cotidianul Zi de Zi vă propune un serial de prezentare a performerilor examenului de Bacalaureat – sesiunea iulie 2019 din județul Mureș. Andreea Hădăran este absolventă a Colegiului Naţional Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş, profilul „învăţător-educatoare”, şi a reuşit să obţină media finală 9,60, cea mai bună din respectiva unitate de învățământ.

Reporter: Cum ți s-a părut examenul de Bacalaureat?

Andreea Hădăran: Având în vedere că m-am pregătit bine, a fost destul de ușor, de accesibil. La română nu m-am așteptat deloc la subiect. A venit cu totul și cu totul altceva decât ce credeam eu că va veni, dar a fost bine oricum, m-am descurcat. Dacă înveți bine, nu ai de ce să îți faci griji.

Rep.: Cât de mult te-ai pregătit pentru examen?

A.H.: Am început cam cu o lună înainte de începerea probelor. Personal, învăț foarte bine dacă fac scheme cu legături între elemente și noțiuni, în special dacă sunt lucruri total diferite. E un mod mai diferit de a învăța, dar pe mine mă ajută mult mai mult.

Rep.: Ai avut emoții?

A.H.: Normal! Bacalaureatul este un examen foarte important, și cred că majoritatea participanților au emoții. Dar mă bucur că a trecut și mă pot îndrepta spre viitor.

Rep.: Ce sugestii sau sfaturi ai pentru cei care urmează să dea Bacalaureatul anul viitor?

A.H.: Să pună mâna și să învețe. Dacă se pregătesc din timp și nu lasă pe ultima săptămână, pot să treacă Bacul cu ușurință. Ideea e să muncești, nu poți sta degeaba și să speri după la o notă mare.

Rep.: Ce planuri ai de viitor?

A.H.: Vreau să-mi continui educația cu niște cursuri la Universitatea „Babeș-Bolyai” în Cluj Napoca pe domeniul Pedagogie, și să profesez mai departe în învățământ, mai exact în învățământul primar.

Rep.: Ce te pasionează? Ce îți place să faci?

A.H.: Mă pasionează muzica și sportul. Cânt chiar la un instrument, muzica fiind ceva fără de care nu aș putea trăi. Cât despre sport, îmi place mult să fac fitness în general.

A consemnat Alex Ionuţ ORBAN

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Clarificări făcute de conducerea ISU Mureș despre situația de la ORC Mureș

Conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Horea” al județului Mureș a remis marți, 20 …

Share
Share