Share

Home / Religie / Moment de aleasă cinstire creștinească în parohia Poarta

Moment de aleasă cinstire creștinească în parohia Poarta

În parohia Poarta, protopopiatul Reghin, a avut loc duminică, 14 iulie slujba de sfințire a unei cruci amplasate pe un deal din localitate. După săvârșirea Sfintei Liturghii, prin cuvântul părintelui paroh Marius Ionuț Boar, credincioșii au fost invitați să reflecteze la importanța spirituală și națională a anului în curs, intitulat „Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari)”.

„A fost subliniată ideea asumării de către poporul român a crucii încă de la formarea lui ca neam, știind că pe meleagurile noastre, Sfântul Apostol Andrei a propovăduit Evanghelia Mântuitorului nostru Iisus Hristos, precum și aceea că prin asumarea crucii, poporul a dat naștere la numeroși oameni de seamă care prin truda lor au păstrat vie tradiția de la sate”, afirmă pr. Marius-Ionuț Boar, citat de www.reintregirea.ro. După Sfânta Liturghie, credincioșii parohiei Poarta, împreună cu o parte din fiii satului și cu domnul primar al comunei Fărăgău, au participat la slujba de sfințire a Crucii, oficiată de către părintele protopop Valentin Vârva, dimpreună cu preoții: Sălăgean Ioan (parohia Voivodeni), Cristian Moldovan (parohia Ercea), Hadrian Mălinaș (parohia Fărăgău), și Marius Boar (parohia Poarta).

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Părintele Cătălin Maier, aproape de tinerii credincioși din Șomoștelni și Valea Izvoarelor

Parohia Valea Izvoarelor cu filia Șomoștelnic din cadrul protopopiatului Târgu-Mureș, a găzduit duminică, 8 septembrie, …

Share
Share