Home / Invatamant / ADMITERE UMFST: Cea mai mare concurență din țară – la Medicină, limba română 

ADMITERE UMFST: Cea mai mare concurență din țară – la Medicină, limba română 

Distribuie
Aproximativ 3.900 de candidați s-au înscris la admitere la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș pe cele 3.629 de locuri la buget și taxă la domeniile de licență, masterat și doctorat de la Facultățile de Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Inginerie și Tehnologia Informației, Științe și Litere „Petru Maior”, Economie și Drept. 

Astfel, au fost încărcate 3.853 de dosare prin intermediul portalului de înscriere online. Pentru anul universitar 2019-2020, absolvenții de liceu au la dispoziție 1.467 de locuri la buget, 543 de locuri finanțate de Universitate și 1.619 locuri cu taxă. A crescut numărul de locuri bugetate atât la programele mari de studii, cât și la programele mici de studii.
Pentru al cincilea an consecutiv, programul de studii Medicină, limba română, înregistrează cea mai mare concurență pe locurile bugetate dintre toate cele șase universități de medicină și farmacie tradiționale din țară. Aici s-au înscris 531 de candidați pe cele 140 de locuri bugetate, adică 3,79 candidați/loc, în creștere față de anul precedent, când s-au înscris 473 de candidați pe 140 de locuri bugetate (3,37 candidați/loc).
La Medicină Militară s-au înscris 124 de candidați pe cele 56 de locuri scoase la concurs, ceea ce înseamnă 2,06 candidați/loc.
Concurență mare este și la programul de studii Medicină Dentară, limba română, unde s-au înscris 115 candidați pe cele 40 de locuri bugetate (2,87 candidați/loc).
Probele scrise la programele de studii de licență de la Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie vor avea loc miercuri, 24 iulie 2019, începând cu ora 10.00.
Căutate au fost și programele de studii din domeniile Inginerie, Informatică, Științe administrative, Științe economice, Drept și Științe socio-umane, unde admiterea se face pe baza mediei generale a examenului de bacalaureat.
Rezultatele se afișează în cursul zilei de luni, 22 iulie 2019. Confirmarea locurilor se face în perioada 23 – 26 iulie 2019.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Start la ediția cu numărul 2 a campaniei ”High or Alive”

Distribuie „Drogurile reprezintă un fenomen social și sanitar complex, care afectează milioane de persoane din …

1 comentariu

  1. Fosta UMF se transforma in fabrica de diplome.Aici este cea mai usoara admitere in toata tara ,si cu un scop nobil:diminuarea invatamantului in limba maghiara.Problemele insa raman aceeasi:orasul Tg.Mures nu are infrastructura de nici un fel pentru a gazdui mii de studenti.Astfel populatia va suferi din aceasta cauza.Va suporta aglomeratia, va suporta mizeria,poluarea,zgomotul.Iar impozitul platit se va duce in buzunarul acelora care s-au axat cu afacerile lor pe mega afacerea cu studentii.Cazare,constructii de apartamente,refacerea carosabilului si a trotuarelor ,alimentatie,locuri de distractii etc.In goana exploatarii ,jecmanirii orasului nimeni nu observa ca reteau electrica nu mai este incapatoare pentru zecile de mii de microcentrale,pentru aparatele electrice de incalzire sau climatice. Din cauza taierilor de copaci, distrugeri de zone verzi si a poluarii intensive a aerului randamentul Muresului va scadea si a.s.m.Populatia nu este informat prealabil de aceste probleme grave, iar bogatanii care pricinuiesc aceste probleme se muta inlocuri unde aerul este inca proaspat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.