Home / Slider / PROGRAMUL COMPLET. În acest weekend Festivalul Văii Mureșului sărbătorește 15 ani de tradiții alături de invitați de excepție.

PROGRAMUL COMPLET. În acest weekend Festivalul Văii Mureșului sărbătorește 15 ani de tradiții alături de invitați de excepție.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Valea Mureșului” organizează în perioada 27-28 Iulie a XV-a ediție a Festivalului Vîii Mureșului. Comunitățile de pe Valea Mureșului se întâlnesc pe Platoul ”La Alei” din comuna Răstolița pentru a arată publicului larg ce au ele mai de preț: obiceiuri, artiști populari și bucate savuroase, specifice zonei.

Căsuțele din satul alegoric, reprezentative pentru fiecare comunitate participantă, vor arăta vizitatorilor continuitatea obiceiurilor și tradițiilor din această vatră de cultură românească.

Ansamblurile folclorice și artiștii de muzică populară din comunele participante la ediția din acest an ne vor ajuta să marcăm împlinirea a 15 ani de la prima ediție a manifestării

Vor bucura publicul Livia Harpa, Andrei Romanică, Narcisa și Teodor Țogorean, Florina Oprea, Ovidiu Furnea, Ioan Cristian Țăran, Anca Branea, Cristian Fodor, Emil Vlaicu, Gențiana, Maria Butilă, Florin Vos, Mădălina Mureșan, Costi Dumitru,Ioan Șumandea, Mike Zetter precum și formațiile Krypton și Nemesis.

Nu vor lipsi nici la ediția din acest an ansamblurile folclorice reprezentative ale comunităților de pe Valea Mureșului.

De asemenea, în cadrul evenimentului Biblioteca Județeană Mureș în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, derulează proiectul „Hai cu o carte la festival”, prin care se dorește completarea și înoirea fondului de carte al bibliotecilor publice comunale. Participanții sunt invitați să aducă donație minimum o carte. Cărțile donate pot fi în limba română, maghiară, engleză, germană și trebuie să fie într-o stare bună, astfel încât ele să poată fi apoi utilizate de cititori. Sunt așteptate și bine primite cărți din toate domeniile cunoașterii și pentru toate vârstele. De asemenea, autorii mureșeni sunt invitați să doneze minim un exemplar din propriile opere astfel încât bibliotecile publice comunale să poată avea un raft al autorilor locali. Cărțile adunate vor fi donate Bibliotecii Publice din Comuna Chiher.

Donațiile se vor primi la căsuța Consiliului Județean Mureș din cadrul satului alegoric între orele 10.00 și 18.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Rock-uri faine cu Dudu Isabel, pe scena ”#loveReghin Day & Night”

Dudu Isabel este unul din oaspeții faini ai primei ediții ”#loveReghin Day & Night”, proiect …