Trei echipe mureșene iau startul peste o săptămână Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 240 Vizualizări

Trei echipe mureșene iau startul peste o săptămână

Echipele din eșaloanele inferioare de fotbal pregătesc startul

Dacă Liga I de fotbal și-a disputat etapa a II-a din noul sezon și Liga II debutează la sfârșitul săptămânii viitoare, în 3 august, eșalonul 3 mai are la dispoziție încă o lună până la reluarea campionatului. Acesta va începe în 24 august, dar unele dintre participante debutează în jocurile oficiale cu partidele din prima fază națională a Cupei României. În privința alcătuirii celor cinci serii din Liga III lucrurile nu s-au clarificat încă deoarece, așa ca în fiecare an apar echipe cu probleme, care se retrag din competiție. Astfel, termenul de înscriere în noul sezon, stabilit înițial pentru luni, 15 iulie, a fost prelungit de către Federaţia Română de Fotbal cu câteva zile, pentru a da răgaz cluburilor care au drept să participe în acest campionat să-și depună actele, altfel se riscă un start cu serii incomplete.

Ediția va avea aceeași desfășurare ca și cea precedentă, cu cinci serii a câte 16 echipe. Vor promova în Liga II echipele aflate pe locul 1 în fiecare dintre cele cinci serii şi vor retrograda ocupantele ultimelor patru locurilor, un total de 20 şi o echipă, cea mai slab clasată de pe locul 12. Pentru stabilirea acestei echipe se vor avea în vedere doar rezultatele înregistrate de aceasta cu echipele de pe locurile rămase în seria în care a evoluat. Componența seriilor și programul urmează a fi stabilite în zilele următoare.

Cupa României, cu dueluri județene

Cum aminteam, un număr de 34 de echipe din cele 80 care vor debuta în noua ediție vor avea până la acea dată unul sau două partide oficiale. În 31 iulie se dă startul fazei naționale a Cupei României, iar cele care se califică în faza a doua, împreună cu alte 22 din Liga III vor susține în 14 august etapa a doua.

În etapa naţională a întrecerii KO, ediţia 2019/2020, vor participa un total de 145 de echipe, calificate astfel: 14 din Liga 1, cele 20 din Liga II, 69 din Liga III şi cele 42 echipe câştigătoare ale etapei judeţene. Pentru prima fază, dar și în următoarele, vom regăsi echipe retrogradate sau promovate dintr-un eșalon în altul, deoarece înscrierea a fost făcută în urma participării în ediția trecută. Astfel, dintre echipele mureșene va lipsi CSM Târgu-Mureș, promovată între timp în Liga III, dar eliminată în fazele județene ale competiției și vor fi prezente cele clasate pe locuri retrogradabile în seria V, cea în care au activat. Primele faze se dispută într-o singură manșă, pe terenul celor din eșaloanele inferioare, sau mai slab clasate în ediția trecută, în cazurile în care cele două au evoluat în același eșalon.

În prima etapă, programată în 31 iulie, de la ora 17.30, se vor disputa 38 de meciuri, între cele 42 calificate din faza pe judeţ şi 34 din Liga III, dar acolo unde este posibil se întâlnesc echipe din același județ, sau cel mult din județe învecinate. Printre acestea se află și trei din cele patru formații ale județului.

Ocupanta ultimului loc în seria V, CS Iernut va evolua pe terenul campioanei Ligii IV a județului Cluj, CS Florești, iar MSE Târgu-Mureș va juca pe terenul câștigătoarei fazei județene a Cupei din Mureș, Unirea Ungheni.

A treia echipă care a activat în seria V din Liga III, Avântul Reghin va intra în faza a doua, în 14 august, la care participă 60 de echipe, cele 38 calificate din faza I şi alte 22 din Liga III. De aici, celor 30 de echipe calificate din faza a II-a naţională li se vor alătura pentru etapa a III-a, din 28 august, ultimele 13 echipe din Liga III şi 11 echipe din Liga II.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE