Home / Sport / Podiumuri pentru luptătorii seniori mureșeni la Naționale

Podiumuri pentru luptătorii seniori mureșeni la Naționale

Distribuie

Luptătorii seniori mureșeni au obținut un număr de cinci medalii în cadrul finalei Campionatului Național individual, disputate la sfârșitul săptămânii la Reșița. Cele cinci medalii, trei de argint și două de bronz, au fost cucerite la lupte libere de către sportivii care în prezent sunt legitimați la Clubul Sportiv Municipal Târgu-Mureș.

Cei trei care au urcat pe treapta a doua a podiumului au fost Adrian Recorean, la categoria 92 kilograme, Vlad Boeriu (97 kg) și Cosmin Podar (125 kg), iar medalie de bronz pentru CSM a fost obținută de Tudor Racoțean, la categoria 86 kg. La aceeași categorie de greutate, Rareș Popescu a încheiat întrecerea pe locul V.

În urma acestor rezultate, CSM Târgu-Mureș s-a clasat pe locul III în clasamentul pe echipe, după Steaua București și CSU Craiova. Pentru aceasta din urmă o medalie de aur a cucerit un mureșean, Răzvan Kovacs, care a devenit campionul categoriei 57 kilograme.

Revenire după 13 ani, cu o medalie

A cincea medalie, a doua de bronz pentru turgumureșeni a fost obținută de către Botos Arabella Klaudia, care a urcat pe treapta a treia a podiumului la 53 kilograme. Ea a fost singura care a reprezentat Clubul Sportiv Mureșul Târgu-Mureș. Prezența luptătoarei mureșeană este una aparte, fiind revenită în sala de lupte la vârsta de aproape 29 de ani, după o pauză de 13 ani. „Arabella a fost o revenire spectaculoasă după 13 ani de pauză. Ea a început de foarte tânără să practice luptele, descoperită de colegul Márton Jozsef, pregătită ulterior și de Gyarmati Ferenc senior. Era una dintre speranțele clubului, dar a renunțat la lupte încă la vârsta junioratului și acuma a revenit, cucerind o medalie la prima competiție importantă. Participarea seniorilor la aceste întreceri este mai dificilă în prezent, când cluburile nu le pot asigura toate condițiile. Astfel, ei sunt obligați să-și caute loc de muncă și participă la competiții în funcție de acestea. Pe lângă acest aspect, mai este necesară și implicarea unor sponsori, cum a fost în cazul ei complexul Via. Revenirea ei a fost un real câștig pentru club, mai ales că după întoarcerea de la Reșița și-a adus la antrenament medalia, le-a prezentat-o celor mai mici, spunându-le „se poate”, un gest pentru a-i ambiționa pe cei aflați la început de drum”, n-e spus actualul antrenor de la CS Mureșul, Simon Laci.

La întrecerile de la Reșița s-au aflat printre oficiali și alți mureșeni, cum au fost Gyarmati Ferenc jr., în calitate de membru al Biroului Federal, arbitru, antrenor și directorul CSȘ Târgu-Mureș, sau Alex Ballai, vicepreședintele FR Lupte. Aceștia au asistat și la festivitatea decernării titlului de Cetățean de Onoare luptătoarei reșițene Alina Vulc, sportivă care a cucerit pentru România medalii în toate competițiile majore.

Foto 1: Gyarmati Ferenc jr. (FB)

Foto 2: Bagosi Zoli (Reșița)

 

De asemenea, verificati

O nouă performanță internațională pentru dansatorul mureșean Rareș Cojoc

Distribuie Perechea de dansatori alcătuită din Rareș Cojoc și Andreea Matei, sportivi legitimați la cluburile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.