Home / Business / ISU Mureș a organizat un exercițiu de amploare la Azomureș

ISU Mureș a organizat un exercițiu de amploare la Azomureș

Distribuie

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mureș a organizat astăzi, joi, 25 iulie, în conformitate cu planificările administrative ale ISU, o simulare a unei situații de urgență care să ceară aplicarea planului roșu la nivel județean. Exercițiul s-a desfășurat la S.C. Azomureș S.A., la care aa participat și personalul specializat al Azomureș. Acesta s-a desfășurat între orele 9.00 și 11.00, în urma căruia a fost activat și sistemul public de alarmare RO-ALERT.

Prefectul, asistând la exercițiu

Exercițiul – un succes!

Conform informațiilor furnizate de către Cristian Virag, căpitan în cadrul ISU Mureș, operațiunea a fost reușită, obiectivele acesteia fiind îndeplinite în timp util. ”Din punctul nostru de vedere, al ISU ”Horea” al Mureș, exercițiul a decurs conform planului întocmit și aprobat. Toți participanții și-au îndeplinit atribuțiile ce le reveneau.”, declară acesta pentru Cotidianul Zi-de-Zi.

”A fost un exercițiu, bineînțeles, au existat și părți care vor fi corectate sau care au fost corectate pe parcurs. Sunt și care vor fi corectate ulterior. Sperăm să nu fim nevoiți niciodată să punem în practică ce am repetat astăzi.”

Totul în conformitate cu planul

”Exercițiul s-a desfășurat conform scenariului prevăzut în planul pentru gestionarea unei situații de urgență generată de accidente majore cu implicații în afara amplasamentului la SC Azomureș, precum și în scenariul testării planului de urgență externă a societății.”, declară Cristian Virag.

Planul Roșu – Forțe din tot județul

”Având în vedere că s-a pus în aplicare planul roșu la nivelul județului, au participat echipaje din toate subunitățile aparținând Inspectoratului.”, ne spune Cristian Virag. Subunitățile ISU sunt răspândite prin județ și raza lor de acțiune acoperă tot teritoriul județului.

”Detașamentul de Pompieri Târgu Mureș a fost primul care a intervenit, iar în sprijinul acestora au fost trimise echipaje aparținând Detașamentului de Pompieri Sighișoara și Detașamentului de Pompieri Reghin, secțiilor de pompieri Sărmașu și Târnăveni, am primit forțe și de la Inspectoratul Județean de Poliție Mureș, de la Gruparea Mobilă de Jandarmi și de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș, de la Unitățile Militare 01011 și 01010.”

Partea Medicală

„Partea medicală a fost acoperită de către echipajele SMURD și echipajele Serviciului de Ambulanță Județean, la fața locului au fost prezenți și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, Direcției de Sănătate Publică, Agenției de Protecție a Mediului Mureș, Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Mureș, Direcției Sanitar-veterinare și Siguranța Alimentelor Mureș. Forțele au fost suplinite și de Societatea Națională de Cruce Roșie Mureș și de ambulanțe din sistemul privat.”, relatează căpitanul Cristian Virag.

La exercițiu a asistat și prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

Alex Ionuț ORBAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.