Home / Eveniment / Teatrologul Patrice Pavis va conduce un atelier la Universitatea de Arte din Târgu Mureș
Patrice Pavis (Sursă foto: elestirihaber.com)

Teatrologul Patrice Pavis va conduce un atelier la Universitatea de Arte din Târgu Mureș

Institutul de Cercetare Teatrală și Multimedia al Universității de Arte din Târgu Mureș (România) și Școala Doctorală a Universității de Arte organizează un atelier de cercetare de trei zile, între 13 și 15 noiembrie, condus de Patrice Pavis, având ca principal obiect teatrul și noi forme performative.

Programul atelierului

În prima zi va avea loc masa rotundă pe tema traducerii textului teatral (traducerea pieselor sau a lucrărilor teoretice legate de teatru)..

În a doua zi va avea loc un atelier de analiză a textului performativ dramatic, iar în cea de-a treia zi va avea loc masa rotundă pe unele texte teoretice recente ale lui Patrice Pavis: «(Le) théâtre et ses doublures», «Performance (extension du domaine de la…)», «Mise en scène depuis 2000». „Teatrul și căptușelile lui“, „Performanța (extinderea câmpului …)“ și „Etapa începând din anul 2000“.

Limba de lucru a atelierului va fi franceza.

Organizatorii vor selecta 12 persoane, cercetători cu titlul de doctor sau doctorand, care vor participa pe parcursul celor trei zile la un dialog cu Patrice Pavis pe temele anunțate. Documentele de lucru necesare bunei desfășurări a atelierului vor fi apoi trimise prin e-mail.

Candidații care vor să participe la acest atelier sunt rugați să trimită o scrisoare de intenție însoțită de o notă biografică (în limba franceză, în format Word). Acestea trebuie trimise prin e-mail, înainte de 30 iulie, la următoarele două adrese de e-mail: if_crisan@yahoo.com (Sorin Crișan) și j.daillere@gmail.com (Julien Daillère).

Propunerile vor fi examinate de un comitet științific care își va emite avizul până la data de 15 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Acces gratuit la o colecție numeroasă de cărți electronice, la Biblioteca UMFST

Reprezentanții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ,,George Emil Palade” din Târgu Mureș …