Home / Cultură / Centenarul victoriei asupra lui Bella Kun marcat la Bistra Mureșului

Centenarul victoriei asupra lui Bella Kun marcat la Bistra Mureșului

Primăria și Consiliul Local al comunei Deda, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” , Filiala Vaslui, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” Bârlad, organizează duminică, 28 iulie, la Biserica Ortodoxă din Bistra Mureșului,  spectacolul literar-artistic „Credința și eroismul militarilor români în făurirea României Mari”.

Spectacolul este închinat eroilor români, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la înfrângerea de către Armata Română a armatelor bolșevice ale Republicii Sovietice Ungare conduse de Bella Kun, și Zilei Imnului Național (29 iulie).

Protagoniștii spectacolului sunt Ansamblul folcloric „Răzeșii” din Pogonești, județul Vaslui, condus de învățătorul Andrei Dumitru, Grupul „Bucuria Copiilor” al Asociației „Zâmbet pentru zâmbet” din Floreni, județul Vaslui. Spectacolul mai cuprinde un recital de poezie patriotică din lirica poetului Andrei Petruș susținut de Dan Ailincăi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cântece de haiducie cu Focul Viu la Casa Berii Ursus, Rock Pub Clasim și Festivalul Roman (Gurghiu)

Trupa de folk Focul Viu revine în acest weekend în județul Mureș unde va susține trei concrete …