Home / Sport / Universitatea Cluj domină în continuare la hipism

Universitatea Cluj domină în continuare la hipism

Distribuie

Cele trei zile de concurs din cadrul Cupei României la Echitație, Proba Completă, disputată la sfârșitul săptămânii la baza hipică a clubului Romsilva Târgu-Mureș, au fost dominate de reprezentanții clubului ecvestru Universitatea Cluj-Napoca. Pentru trofeul în proba pe echipe era necesară înscrierea a cel puțin trei participanți din cadrul aceluiași club. Astfel, pentru clasamentul la această probă au fost luate în calcul doar rezultatele primilor trei care au reprezentat clubul „universitarilor” clujeni și de la clubul organizator, Romsilva Târgu-Mureș. Clujenii s-au prezentat în aceeași coponență ca și în edițiile trecute, cu Takacs Sandra în prim plan, Călin Nemeș și Adrian Gherghina completând formația care și-a adjudecat trofeul pe echipe. Clubul târgumureșean clasat pe locul secund i-a avut în componență pe Vasile Teanc, Olasz Levente și Marius Șopterean.

Mai mulți dintre aceștia au obținut mai multe rezultate fruntașe în diversele probei ale întrecerilor, concurând cu mai mulți cai.

Astfel, clujeanca Takacs Sandra a ocupat prima poziție în clasamentul probei complete, Novici și Seniori cu calul McEnroe și s-a clasat pe locul secund cu calul Hannah la Novici și pe prima poziție la Juniori. În proba completă podiumul a fost completat de colegul său de club Călin Nemeș, cu calul Tresor și de reprezentantul Romsilva Olasz Levente, cu Urbanus. La categoria Novici, după clujeanca ocupanta primelor două locuri pe podium, cu McEnroe și Hannah, s-au clasat colegul ei de club Adrian Gherghina, cu Jeronimo și reprezentantul clubului Romsilva Vasile Teanc, cu calul Bobocel.

Tot Takacs Sandra a încheiat pe prima poziție și întrecerea de la categoria Juniori, cu Hannah, fiind urmată de Cătălina Șteflea, de la CSA Steaua București, cu calul My Lord. Aceasta din urmă s-a impus la proba Derby a clasei Prenovici, unde a fost urmată în clasament de târgumureșeanca de la Romsilva Mădălina Henteș, cu calul Melek și de Călin Nemeș cu Dona Rosa. În această probă, răsplătită și cu premii în bani până la locul 6, la fel ca și în cea de la proba completă, în urma podiumului s-au mai aflat alți doi jochei de la Romsilva: Cibi Lorand, cu calul Converse și Hodos Nikolett, cu Utopic.

De menționat faptul că întrecerile s-au disputat în fața unei asistențe foarte reduse, motivul principal fiind temperatura foarte ridicată din termometre în aceste zile. Concomitent cu întrecerile din probele Cupei României s-au disputat și etape din cadrul campionatului în probele de dresaj și obstacole, evenimentul fiind încheiat de întrecerile probei „6 bare”, probă cu șase obstacole, unde înălțimea acestora a fost ridicată pe parcurs, pentru departajarea competitorilor calificați după proba anterioară.

Primele locuri la diversele categorii din cadrul Cupei României au fost ocupate de următorii:

Cai de 5 ani:

  1. Mădălina Henteș – cal Melek – club Romsilva
  2. Cibi Lorand – cal Egipt – Romsilva
  3. Daria Gladun – cal Mersuch – Romsilva

Amatori:

  1. Hodos Nikolett – cal Utopic – Romsilva
  2. David Annamaria – cal Deliciu – Romsilva
  3. Constantin Dan – cal Puma – Romsilva

Copii:

  1. Cătălina Sfetea – cal My Lord – Steaua

2-4. Vaida Yasmine – cai Mon Bijou, Bogdan, Yavrum – Romsilva

Cai debutanți:

  1. Călin Nemeș – cal Dona Rosa – U Cluj
  2. Cibi Lorand – cal Converse – Romsilva
  3. Alin Cătinaș – cal Birlieta – Napoca SH

Ponei: Alex Mălușel – cal Maxi – Traxacum Cluj-Napoca

Derby: Petra Peter – Yavrum – Romsilva

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.