Home / Administratie / Fosta Unitate Militară de la Gornești, în administrarea ISU
Col. Călin Handrea, inspectorul-șef al ISU „Horea” al județului Mureș

Fosta Unitate Militară de la Gornești, în administrarea ISU

Distribuie

În 26 iulie a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea Guvernului privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a unui imobil trecut în proprietatea publică a statului, și anume fosta Unitate Militară din localitatea Gornești în vederea realizării Centrului de excelență în pregătirea personalului operativ la dezastre.

 

Predarea imobilului se va face pe baza unui protocol încheiat între părțile interesate în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a acestei hotărâri, iar în cazul în care lucrările pentru pregătirea centrului nu vor începe înainte de 29 decembrie 2021, imobilul va trece în domeniul public al județului Mureș, în condițiile legii.

Conform anexei la hotărâre, valoarea inventarului se ridică la 8,65 milioane de lei, iar suprafața terenului are 473.400 metri pătrați. Suprafața construită este de 10.479 mp, iar cea desfășurată de 12.490 mp.

Colonelul Călin Handrea, inspector șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, a menționat în cadrul unei conferințe de presă din 11 iulie dorința sa de a înființa acest centru pe terenul predat de Consiliul Județean, iar costul pentru acest proiect s-ar putea ridica la suma de 12 milioane de euro.

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bilanțul Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș în primele trei luni din 2024

Distribuie Peste 2.400 de misiuni îndeplinite, 18 infracțiuni, 374 de contravenţii constatate, sunt rezultatele misiunilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.