Turneu internațional de tenis la Târgu-Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2811 Vizualizări

Turneu internațional de tenis la Târgu-Mureș

După o pauză de mai multe decenii, la Târgu-Mureș va avea loc un nou turneu internațional de tenis masculin. Acesta va fi organizat de ACS Tenis World, în perioada 5-11 august, la baza sportivă Forza din Târgu-Mureș (lângă stadionul Trans Sil) și face parte din calendarul Federației Internaționale de Tenis. Întrecerile se dispută la categoria M15 World Tennis Tour, având premii totale de 15000 de dolari, fiind cel mai mare turneu de tenis organizat în orașul nostru.

La start și-au anunțat participarea în jur de 100 jucători, acceptați pe baza clasamentelor ATP și ITF, primele două asociații profesioniste mondiale din punct de vedere valoric. Printre țările cu jucători prezenți la acest turneu se numără Argentina, Ucraina, SUA, Bulgaria, Serbia, Rusia, Italia, Marea Britanie, Israel, Elveția, Ungaria și România. Turneul este unul ITF-Pro Circuit, iar în luna septembrie, în perioada 16-22 va avea loc unul similar. Acesta are la bază tabloul principal de concurs cu 32 de poziții la simplu și unul de dublu cu 16 perechi.

„Este un prim pas pentru promovarea acestui frumos sport, reușit după o pauză îndelungată. Sperăm că tenisul va atrage și la noi mai mulți practicanți, mai ales că acuma copiii au și un model prin performanțele Simonei Halep. Târgumureșenii vor putea astfel avea ocazia astfel să urmărească pe viu jocuri la nivel înalt, jucători care aspiră la locuri fruntașe, inclusiv doi târgumureșeni”, a spus Doru Borșan, managerul general al principalului sponsor al tuneului, Novitas 3d City Târgu-Mureș.

Jocuri preliminarii de calificări pentru mureșeni

Cei doi târgumureșeni aflați pe lista participanților sunt Doru Borșan junior (în foto), fiul celui amintit mai sus, jucător de doar 18 ani, legitimat la CSM și Cristian Mucenic. Un al treilea avea șanse de a fi prezent pe tablou, dar va lipsi din motive obiective. Este vorba despre George Botezan, jucător de 22 de ani, aflat pe locul 947 ATP și pe 574 în ITF, dar se află în această perioadă la turnee în Germania și Irlanda, unde are de apărat punctele obținute la ultima participare. Pentru a ajunge pe tabloul principal însă, mureșenii vor avea de susținut jocuri de calificări. Despre Doru Borșan junior mai putem aminti că înaintea acestui prim turneu din orașul său, acesta a participat la unul de aceeași valoare, la Chitila, unde pentru intrarea pe tabolul principal a fost învins în două seturi de bulgarul de 22 de ani Martin Dimitrov, joc programat luni și amânat din cauza ploii.

Dintre cei anunțați pentru tabolul principal cel mai bine clasat va fi bulgarul Alexandar Lazarov, locul 499 ATP, al treilea în țara sa, următorii trei favoriți figurând și ei în clasamentul ATP. Aceștia sunt argentinianul Hernan Casanova, locul 541, și românii Nicolae Frunză (571) și Vlad Dancu (657). Pe lângă aceștia se mai află alți patru cu clasări relativ bune, în Top 500 în ITF, care este practic eșalonul secund al jucătorilor profesioniști. Tabloul de 32 are la această oră înscriși până la locul 17 jucători din Top 1000 ITF și urmează a fi completat după jocurile din calificări. Printre aceștia, în afara celor doi amintiți, se mai află alți trei români: Bogdan Apostol, Dan Tomescu și Călin Manda, însă pe lista celor care intră în calificări se află mulți alții aflați între primii 30 în clasamentul intern.

 

Speranțe pentru creșterea valorii turneului

Cele două turnee din perioada următoare se speră a avea continuitate, iar nivelul acestora poate fi ridicat, odată că creșterea premiilor, implicit al punctelor acordate. „Vorbesc atât în calitate de tată, dar și ca finanțator. Faptul că foarte mulți jucători au fost interesați să participe este un lucru deosebit de îmbucurător. Acest lucru ne face să fim optimiști în ceea ce privește continuitatea și sper ca în viitor, alături de sponsori să putem mări valoarea premiilor, care ridică automat și nivelul întrecerilor, cu nume mai importante din circuitul internațional. Spun asta deoarece acest lucru este posibil doar cu ajutorul sponsorilor și chiar merită să-i amintim pe cei care au venit în sprijinul acestei prime ediții: Dafcochim, Aliat auto, Business Hotel, Caparol, Farel, Lasprom, Fomco SRL, SC Katan SRL, Oligraf și Reea, cele care ne asigură publicitatea și mediatizarea”, a specificat Doru Borșan, managerul principalului sponsor.

Intrarea apectatorilor este liberă pe toată durata turneului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE