Home / Business / Ultima zi de depunere a formularului 230 pentru a susține o cauză importantă cu 2% din impozit!

Ultima zi de depunere a formularului 230 pentru a susține o cauză importantă cu 2% din impozit!

Mâine, 31 iulie, este ultima zi în care contribuabilii pot redirecționa 2% sau 3,5% din impozitul pe salarii sau pensii datorat statului cu ajutorul formularului 230. Astfel este redirecționată o parte din impozitul pe care sunt obligați să-l plătească statului către entități nonprofit sau unități de cult, neafectând cu nimic suma netă primită de aceștia.

Formularul se depune anual, pentru veniturile din salarii și pensii din anul precedent, iar termenul până la care trebuie depus este, în mod obișnuit, 15 martie. Însă acesta a fost prelungit până pe 31 iulie 2019, odată cu cel al declarației unice, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 15/2019, care a apărut în 29 iulie în Monitorul Oficial.

Odată cu schimbarea datei de predare a formularului, ordonanța a îngreunat munca ONG-urilor și a înlesnit redirecționarea acestui procentaj înapoi la stat, cerând ca formularul să fie depus la ANAF de către contribuabili sau către împuterniciții lor, în condițiile în care înainte reprezentanții ONG-urilor depuneau formularele în locul contribuabililor primind acordul lor.

Conform Codului Fiscal, se poate redirecționa 2% din impozitul anual pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult sau 2% din impozitul anual pentru acordarea de burse private sau 3,5% din impozitul anual pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, în condițiile legii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Cupa României de Artă Florală câștigată de o târgumureșeancă

Cupa României de Artă Florală s-a desfășurat vineri, 22 octombrie, în incinta Shopping City Mall …