Home / Politic / Femeile liberale mureșene au găzduit primul eveniment politic național al PNL

Femeile liberale mureșene au găzduit primul eveniment politic național al PNL

Distribuie

Școala Politică de Vară a Femeilor Liberale a fost onorată de prezența președintelului PNL, Ludovic Orban, a secretarului general al PNL, Robert Sighiartău, a europarlamentarului Siegfried Mureșan, a președintelului PNL București, Violeta Alexandru și a vicepreședintelui PNL, Florin Roman.

 

Mara Togănel, consilier județean și președinta OFL Mureș, a adresat, de altfel, salutul de bun venit al Școlii Politice de Vară a Femeilor Liberale, cu un mesaj de implicare activă în viața politică și de obținere a statutului de candidați pe locuri eligibile pentru femeile liberale.

“Îmi doresc să câștigăm alegerile și o putem face, dar important este și cum o facem. România are nevoie de viziune și de politicieni care să își respecte cuvântul dat. Trebuie să devenim partidul care să câștige încrederea celor mai mulți dintre români. Acest lucru se poate face doar dacă vom fi o echipă unită și echilibrată, fără prejudecăți și fără jocuri de culise”, a spus Mara Togănel.

Președinta OFL Mureș a subliniat că “femeia nu este egalul bărbatului și nici mai puțin sau mai mult decât bărbatul. Femeia trebuie să rămână femeie și să-și stabilească singură statutul în societate. Cade în sarcina noastră definirea rolului nostru și ce anume trebuie să schimbăm. Am convingerea că suntem atât de puternice și capabile, încât să găsim soluțiile pentru a ne conduce destinele cu demnitate, fără complexe și fără prejudecăți.”

Senatorul Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș, a subliniat că jumătate din numărul consilierilor județeni ai PNL Mureș sunt femei și că doamnele implicate în politică reprezintă un factor important în definirea rolului PNL în viitoarele guvernări, locală și națională.

Deși nu se definește un adept al principiilor clasice ale egalității de gen, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău a afirmat că femeile reprezintă o resursă deosebit de importantă a Partidului Național Liberal și că viitoarele criterii de stabilire a listelor candidaților eligibili pentru alegerile locale și parlamentare se vor baza exclusiv pe meritocrație și pe implicarea în viața politică a liberalilor.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan s-a referit la prezența femeilor în conducerea celor mai importante instituții europene, subliniind că în Europa s-a ajuns la o maturitate politică suficient de importantă, astfel încât s-au depăsit barierele de gen, fapt care va trebui translatat și în viața politică românească.

Florin Roman, deputat și vicepreședinte PNL pentru Regiunea Centru, a făcut, cu ocazia prezenței la Târgu Mureș, anunțul depunerii unui proiect de lege prin care toți candidații, la toate tipurile de alegeri desfășurate în România, să depună un formular prin care să declare pe propria răspundere că, în timpul mandatului funcției publice, nu vor derula contracte cu statul.

Școala Politică de Vară a Organizației Femeilor Liberale a fost un eveniment apreciat, fără excepție, de cele peste 200 de participante drept un succes, meritul Marei Togănel și al echipei pe care o coordonează, organizatorul principal al evenimentului, fiind remarcat de invitații acestei manifestări de excepție.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.