Share

Home / Cultură / Muzeul Județean Mureș, acreditat de Ministerul Culturii și Identității Naționale

Muzeul Județean Mureș, acreditat de Ministerul Culturii și Identității Naționale

Ministerul Culturii și Identității Naționale a emis un ordin pentru acreditarea Muzeului Județean Mureș, anunță Monitorul Oficial din 26 iulie, îndeplinind criteriile și normele de acreditare a muzeelor și a colecțiilor publice, aprobate prin Ordinul ministrului culturii și cultelor.

Legislația a fost schimbată și trebuia acreditată instituția, fiind necesare în viitor reacreditări din 4 în 4 ani. Acestea presupun informații referitoare la creșterea colecțiilor, eventualele investițiile pe clădiri, activitățile culturale, reverificate și retrimise și multe altele.

O verificare mai strictă

„Există o serie de reglementări care au fost modificate pe parcursul anilor și trebuia conform acestor hotărâri să fie instituția acreditată, după care urmează reacreditările. Au existat dificultăți pentru instituțiile care au depus mai repede acreditările, în prima etapă nesolicitându-se de exemplu clarificarea inventarelor sau depozitelor așa de strict, la reacreditări cerându-se. Iar cei care s-au grăbit, acum au probleme cu reacreditarea. Este o procedură mai îndelungată și prevedere reinventarierea, verificarea inventarelor, evaluarea colecțiilor, starea clădirilor, impunându-se multe condiții”, a declarat directorul Muzeului Județean Mureș, Soós Zoltán, contactat în acest sens de Zi de Zi.

Anual muzeul raportează către Consiliul Județean și Ministerul Culturii și Identității Naționale, realizându-se un raport de management, însă reacreditările presupun informații mai detaliate decât în acel raport.

Share

1 comentariu

  1. Nu multe institutii ale statului din Tg.Mures pot spune ca sunt condusi de un om competent.Pacat ca nu tirgumuresenii nu l-au vrut primar deoarece este maghiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cât a câștigat în 2018 premierul Orban de la o firmă din Mureș

Premierul Ludovic Orban deţine, potrivit declaraţiei de avere publicate pe site-ul Guvernului, o casă de …

Share
Share