Home / Comune / Ospitalitate autentică la casa comunei Petelea de „La Alei”
Vasile Gliga, Ecaterina Andronescu

Ospitalitate autentică la casa comunei Petelea de „La Alei”

Distribuie

A fost forfotă mare la casa alegorică a comunei Petelea, unde multiculturalitatea localității s-a regăsit în obiectele care au fost expuse în interiorul acesteia. Casa alegorică a primit, printre alții, vizita Ecaterinei Andronescu, ministrul Educației, iar petelenii au omenit-o cu bucate alese.

La căsuța comunei Petelea – ospitalitate autentică

Vizitatorii căsuței alegorice a comunei Petelea, amenajată de către administrația comunei, au fost primiți cu brațele deschise de către peteleni, cu produse tradiționale autentice. Atmosfera căsuței, care avea un perete deschis, a fost una foarte ospitalieră, care atrăgea atenția trecătorilor, atât prin voia bună și veselia petelenilor, cât și prin covoarele și decorațiunile rustice diverse, plasate peste tot în jurul acestora.

Vizita Ministrului Educației Naționale

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației Naționale, a vizitat sâmbătă, 27 iulie, Festivalul Văii Mureșului. În cadrul acestei vizite, a trecut pe la fiecare căsuță amenajată. Petelenii au primit-o și pe ea cu la fel de multă ospitalitate ca și pe ceilalți oameni care au trecut pe la căsuțe, au așezat-o la masă și au servit-o cu alimente tradiționale. Liderul PSD Mureș, Vasile Gliga, fost deputat în Parlamentul României, precum și directorul festivalului, Lucreția Cadar, primar al comunei Deda, au stat și ei la aceeași masă.

Ansamblul ”Floare de dor”

Atât obiceiuri românești, cât și rome

Având în vedere componența etnică a comunei Petelea, românii reprezintă 46.96% din populație și romii reprezintă 47.02%, tradițiile ambelor etnii au fost reprezentate în cadrul Festivalului Văii Mureșului. Ansamblul ”Floare de dor” a adus dansurile țigănești și au umplut scena cu bogatele culori specifice costumelor populare rome. A participat și un ansamblu de dansuri populare românești, precum și soliștii Raluca Rotar, Nicoleta Rotar, Raul Alexandru Moldovan, și Miclea Paul.

Alex Ionuț ORBAN

 

De asemenea, verificati

Conferință de presă pe tema acțiunilor premergătoare evenimentului cultural al anului: Concertul Filarmonicii de Stat Târgu Mureș la Viena

Distribuie Un epocal eveniment cultural se anunță în toamna acestui an, este vorba despre concertul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.