Home / Administratie / Spitalul Clinic Județean, aproape 4,55 de milioane de lei în plus în buget

Spitalul Clinic Județean, aproape 4,55 de milioane de lei în plus în buget

Distribuie

Consilierii județeni au adoptat în ședința ordinară din 31 iulie proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului județean. Astfel, potrivit rectificării, bugetul general al judeţului Mureş pe anul 2019 va avea, la venituri, suma de 787.089.000 lei şi la cheltuieli – suma de 888.089.000 lei.

 

Cea mai mare sumă la rectificare a revenit Spitalului Clinic Județean Mureș, structură medicală aflată în subordinea și coordonarea deliberativului județean.

“Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Mureș a fost și un proiect de hotărâre pentru rectificarea bugetului general al județului Mureș. În această rectificare, mai multe au fost venituri ale spitalelor de la Casa de Asigurări de Sănătate care trebuie cuprinse în bugetele spitalelor. Astfel, 4,549 milioane de lei au fost adăugați la veniturile Spitalului Clinic Județean care aparține Consiliului Județean și 11.000 de lei la veniturile Spitalului Municipal din Târnăveni. Rectificarea bugetară a mai cuprins o modificare în cadrul bugetului aprobat deja de 91 de mii la Centrul Militar Județean, care au propus redirecționarea acestei sume, provenită din economii înregistrate în cadrul secțiunii de funcționare, în vederea achiziționării a două autoturisme”, a explicat președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, o parte dintre prevederile proiectului de hotărâre, care a fost și amendat înainte de ședință.

Mai exact, prin adresa nr.18.363, Asociația Club Sportiv Tenis World a solicitat sprijinul CJ Mureș în vederea organizării unui Turneu Internațional de Tenis în cadrul circuitului profesionist ATP. Consilierii județeni au aprobat suma de 40.000 de lei în vederea sprijinirii turneului care va avea loc săptămâna viitoare, diminuând sumele cuprinse în buget pentru cofinanțarea activităților economice, sociale și culturale.

Tot de ultimă oră, Spitalul Clinic Județean Mureș a solicitat majorarea suplimentară a bugetului propriu, ca urmare a valorificării de deșeuri rezultate din casări, cu suma de 4.000 lei, precum și modificarea valorilor repartizate pe obiectivele de investiții, solicitare, de asemenea, inclusă în proiectul de rectificare bugetară și aprobată.

Consilierii județeni au mai aprobat, pentru Biblioteca Județeană Mureș, suplimentarea bugetului activității autofinanțate ”Centrul American Corner” cu suma de 3.000 lei evidențiate ca donații și sponsorizări, precum și achiziția unui switch în valoare de 3.500 lei din sume reprezentând vărsăminte din secțiunea de funcționare pentru finanțarea secțiunii de dezvoltare.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Mureș a solicitat, iar consilierii județeni au aprobat unele modificări în cadrul aceluiași volum, la unele poziții din Programul de reparații pe anul 2019. Mai precis, s-a alocat 12.000 de lei în plus pentru Casele de Tip Familial din județ pentru reparații interioare, exterioare și igienizări (3.000 mp), respectiv 14.800 de lei pentru reparații curente acoperiș (600mp), jgheaburi burlane (50ml), sume care au fost retrase de la reparații băi, astfel că volumul cheltuielilor a rămas tot de 110.000 de lei.

La casele de tip familial de la Sâncrai, suma de 20.000 de lei destinată inițial pentru reparații exterioare și zugrăveli au fost mutați la reparații exterioare și zugrăveli interioare, iar alte 4.000 de lei au trecut la reparații curente acoperiș, jgheaburi burlane.

La fel au fost mutați alți 20.000 de lei la CSCDN Trebely-Ceuaș, iar banii vor fi destinați pentru reparații interioare, exterioare și igienizări și la Materna, unde 20.000 de lei sunt alocate pentru reparații interioare, exterioare și igienizări și montat faianță.

O altă alocare a fost făcută către Direcția de Dezvoltare Regională și Implementare Proiecte care a solicitat suplimentarea Planului de investiții aferent activelor date în administrare sau concesiune care se finanțează din fondul IID pe anul 2019 cu suma de 6.000 lei pentru achiziția unui aparat mobil de detecție și localizare a materialelor radioactive, tip radio-debitmetru.

Ligia VORO


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.