Amical între nou promovată și retrogradată Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 494 Vizualizări

Amical între nou promovată și retrogradată

Cu trei săptămâni înaintea startului noii ediții în Liga III de fotbal, nou promovata CSM Târgu Mureș a învins într-un joc amical disputat pe terenul de la Weekend cu 7-1 (4-1) formația CS Iernut, proaspăt retrogradată din acest eșalon. După cum se știe, fiecare echipă care promovează într-un eșalon superior își întărește lotul, iar cele care retrogradează pierd cei mai importanți jucători. În acest caz situația n-a fost însă conformă cu aceste statistici, deoarece târgumureșenii au câștigat la pas seria mureșeană în Liga IV, cu punctaj maxim și o echipă care era considerată din start capabilă să facă față în eșalonul superior. De cealaltă parte, echipa din Iernut s-a luptat să supraviețuiască în eșalonul în care a promovat în premieră în urmă cu 6 ani, tocmai în anul în care clubul își aniversa 60 de ani de existență. Lipsa susținerii financiare a făcut ca în acest sezon lotul să fie unul modest și echipa s-a clasat pe ultima poziție în seria V, iar șansele de a profita de retragerea unor echipe este minim, fiind multe alte echipe care și-au manifestat intenția de a rămâne și s-au situat mai bine.

Revenind la amicalul dintre cele două, multe nu sunt de spus, mai ales dacă ținem cont de faptul că atât antrenorul de la CSM, Flaviu Șomfălean, cât și cel al iernuțenilor, Nicolae Ghira încearcă să-și definitiveze lotul în vederea stratului într-o ediție în care fiecare dintre cele două cluburi și-a manifestat intenția a de a face un pas înainte.

Trecând peste faptul că loturile celor două au fost rulate pe parcursul întâlnirii, momentele de dominare au alternat, iar modificările efectuate pe parcurs nu au oferit o imagine fidelă referitoare la potențialul celor două echipe. După un strat bun al gazdelor, finalul primei reprize a fost dominat de echipa din Iernut, reușind în acea perioadă să și înscrie. În partea a doua jocul a fost dominat mai clar de către noua promovată, care a mai înscris de trei ori.

De remarcat în acest joc reîntâlnirea a doi târgumureșeni, foști coechipieri în perioada FC Municipal, acum ca adversari: Victor Astafei la CSM, golgheterul ediției din Liga IV și fostul său căpitan, fundașul de aproape 34 de ani, Szilagyi Lorand, revenit acasă, dar la Iernut.

CSM va mai susține până la startul în campionat, programat pentru 24 august, alte jocuri de verificare, adversarii și datele urmând a fi stabilite.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE