Home / Agricultura / Facilități financiare pentru fermieri de la APIA

Facilități financiare pentru fermieri de la APIA

Printre cei care au fost prezenți duminică, 4 august, la „Târgul Peștelui” de la Zau de Câmpie s-a numărat și Ovidiu Săvâșcă, director executiv APIA Mureș, prilej cu care a subliniat activitățile la zi din cadrul APIA.

„Prezența mea la Zau este în dublă calitate, de invitat al primarului Iurian Alexandru căruia îi mulțumesc pentru invitație, dar și pentru a dovedi încă o data că APIA este o instituție apropiată fermierilor.  Mai mult decât atât, ne considerăm un partener al fermierilor.  În momentul de față,  ca și activitate APIA, se desfășoară controalele pe teren, acțiune care va avea loc până la sfârșitul lunii septembrie.  După data de 15 octombrie vom începe plățile în avans, plăți care vin în ajutorul fermierilor. Pentru cei care au nevoie de finanțarea capitalului de lucru, de la 1 iulie  eliberăm și acele adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plată SAPS, plata redistributivă și plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu. Pentru cei care au nevoie de o investiție, o rată, o cumpărare de teren, APIA eliberează aceste adeverințe gaj până la încasarea subvenției cu o dobândă preferențială de 2 %, practicată de băncile comerciale. Se pot astfel accesa fonduri până la încasarea avansului efectiv care va avea loc în perioada 15 octombrie – 30 noiembrie  2019”, a punctat Ovidiu Săvâșcă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vești bune pentru fermierii români: 100.000 euro ajutoare de stat plus 20.000 euro ajutoare de minimis

Răspândirea noului Coronavirus COVID-19  a determinat oficialii Uniunii Europene să găsească anumire soluții, inclusiv pentru …