Share

Home / Business / “Piraţi rutieri” depistaţi de Poliţia Mureş

“Piraţi rutieri” depistaţi de Poliţia Mureş

În perioada 1 – 4 august, în cadrul unei acțiuni care se desfăşoară pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, polițiștii din întreaga ţară au depistat 244 de autovehicule ce efectuau, în mod ilegal, transport contra-cost de persoane, fiind dispuse 201 imobilizări de autovehicule folosite de „pirați”.

Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, la nivel naţional polițiștii au controlat 21.291 de autovehicule și 13 societăți comerciale, fiind constatate 123 de infracțiuni, 6 de natură economică, 80 la regimul circulaţiei rutiere și 37 alte feluri.

De asemenea, au fost aplicate 4.032 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.155 la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, 371 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 106 la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto şi 2.400 de sancțiuni contravenționale la alte acte normative.

Totodată, au fost efectuate 7.564 de testări cu etilotestul, fiind reținute 21 de permise de conducere şi retrase 223 de certificate de înmatriculare.

“În activități, alături de polițiști rutieri, de ordine publică, de investigarea criminalității economice și de la transporturi, au fost angrenați și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă. La nivel naţional, acţiunile pentru combaterea ilegalităților din domeniu continuă”, se precizează în comunicat.

(Redacţia)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Propunere de partid făcută de Nicolae Ploeșteanu

Naționalist fiind, încerc să propun o ideologie, modernă și simplă, actualelor forțe politice efervescente în …

Share
Share