Home / Invatamant / Curs de hipnoterapie medicală şi medicina subconştientului, la UMFST Târgu-Mureş

Curs de hipnoterapie medicală şi medicina subconştientului, la UMFST Târgu-Mureş

Distribuie

Preşedintele Asociaţiei Europene pentru Hipnoterapie Medicală şi Terapia Subconştientului, dr. Elena Gabor, a anunţat luni, 5 august, că începând din anul universitar 2019-2020, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) din Târgu-Mureş vor începe cursuri facultative de hipnoterapie medicală şi medicina subconştientului, care vor fi predate la catedra de Psihiatrie, ceea ce reprezintă o premieră în România, informează www.agerpres.ro.

Curs facultativ

“Începând din anul universitar 2019-2020, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) Târgu-Mureş, la catedra de Psihiatrie, vom preda un curs facultativ de hipnoterapie medicală şi medicina subconştientului, va fi predat atât în limba engleză cât şi în în limba română, va cuprinde teorie şi practică, şi în acest prim semestru de predare vom preda ce este hipnoza, cum se aplică, vom discuta despre istoria hipnozei, tehnici de inducere a hipnozei, terapii care se folosesc în starea de hipnoză. Vom discuta despre hipnoterapia medicală pentru tulburările de depresie, anxietate şi vindecarea atacurilor de panică, tulburările de somn şi managementul stresului, pentru managementul durerii, pentru pregătirea pre-operatorie, intra-operatorie şi post-operatorie. Este o premieră în România, se va preda pe perioada primului semestru, vor fi cursuri din două în două săptămâni, atât teorie, cât şi lucrări practice”, a declarat Elena Gabor, citată de Agerpres.

Sufletul, “o componentă esenţială în fiinţa noastră”

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Europene pentru Hipnoterapie Medicală şi Terapia Subconştientului, există numeroase studii de specialitate făcute în multe ţări, legate de eficacitatea hipnoterapiei în cazul afecţiunilor.
“Sunt rezultate foarte bune, atât din practica mea personală, cât şi din practica altor hipnoterapeuţi, rezultatele sunt extraordinare. Manualele le pregătesc eu pe baza muncii mele din ultimii 13 ani în domeniul hipnoterapiei medicale. Deschiderea UMFST şi a domnului decan a fost foarte mare şi le mulţumim pentru acest lucru, este un pas înainte pentru a dezvolta medicina subconştientului prin care se promovează aducerea sufletului (subconştientului) înapoi în medicină. Sufletul este o componentă esenţială în fiinţa noastră şi a lucra pe subconştient şi a ne accesa problemele noastre de la acel nivel are un aport foarte mare în vindecare. În toată lumea, medicii psihiatri, psihologii şi în general medicii din toate specialităţile au training în hipnoză şi hipnoterapie”, a arătat Elena Gabor.
Conform www.agerpres.ro, hipnoterapeutul a citat un studiu comparativ realizat în SUA referitor la procentul de vindecare, din care rezultă că, prin intermediul hipnoterapiei medicale, se rezolvă foarte multe probleme mult mai repede prin alte metode.
“Studiile efectuate au indicat faptul că prin Psihanaliză au fost 38% recuperări după 600 de şedinţe, prin Terapia comportamentală sunt 72% după 22 de şedinţe şi prin Hipnoterapie sunt 93% recuperări după numai 6 şedinţe”, a precizat Elena Gabor.
Potrivit doctorului, gradul de reuşită a terapiilor subconştientului este foarte mare, dar numai dacă omul vrea să coopereze şi după ce îşi schimbă convingerile negative bazate pe frică şi îndreptate către descurajare. Ea crede că prin renunţarea la convingerile negative, sentimentele se schimbă, producţia hormonală se schimbă, nivelul energetic, ca şi conştiinţă sau ca şi corp energetic, se schimbă.

“Acasă la Arborele Vieţii”

Dr. Elena Gabor a spus că în cartea sa, “Acasă la Arborele Vieţii”, a dorit să fie cunoscute cazurile de vindecare a patru persoane cu care a lucrat în SUA, care i s-au părut fascinante şi relevante pentru această vindecare prin intermediul redescoperirii de sine, prin intermediul reconectării cu nivelurile superioare de conştiinţă.
Cartea prezintă cazuri de vindecare din probleme cum sunt anxietatea, depresia, dublată de gânduri de suicid, cancer incipient, oboseală cronică, insomnii etc.
“Sufletul e nivelul de conştientizare subconştient, iar spiritul, nivelul de conştientizare supraconştient. Sunt aceeaşi conştiinţă, dar în diverse stări, subconştient în corpul uman, când se extinde şi omul începe să doarmă, atunci intrăm în starea de supraconştient şi atunci intrăm în starea undelor Delta, în somnul profund, este starea în care ne odihnim, ne vindecăm, ne încărcăm de energie pozitivă şi ne debarasăm de gândurile care nu ne folosesc. Este starea pură, intrarea în Paradis despre care religia vorbeşte… sunt doar limbaje diferite. Există nişte tehnici de vizualizare pe care le poţi folosi. În primul rând să ai intenţia de a intra în starea de supraconştient, de a intra într-o stare pur pozitivă, de conexiune cu sursa. Poţi vizualiza o lumină care îţi intră prin corp, care te linişteşte, cei care practică meditaţia o simt şi o văd, devine somatică. Sentimentele sunt de linişte, de pace, e atât de plăcută senzaţia”, a precizat Elena Gabor, citată de Agerpres.

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul rectorului UMFST. Leonard Azamfirei: „Dorința de a avea plata cu ora, să nu fie mai mare decât dorința de a avea oameni tineri”

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului UMFST G.E. Palade Târgu Mureș a avut loc joi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.