Home / Cultură / FOTO: Frida Kahlo, Miró, Monet, oaspeții atelierelor de artă MICROPOLIS

FOTO: Frida Kahlo, Miró, Monet, oaspeții atelierelor de artă MICROPOLIS

Distribuie

MICROPOLIS, proiectul complementar evenimentului ”Pădurea rotunda”,  derulat în perioada 5-11 august la Reghin,  include, pe lângă cele mai importante și premiate filme ale anului 2018, care pot fi vizionate la Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară”, și o serie de ateliere de artă dedicate celor mici,  coordonate de artistul plastic Irina Spînu. Mai exact, în fiecare zi , în spațiul primitor al Pădurii Rotunde,  din amfiteatrul din spatele Hotelului Restaurant Marion , cei mici descoperă în fiecare zi  universul unui artist plastic. „Atelierele sunt diferite în fiecare zi. Luni , în prim zi a acestui proiect, am avut  partea abstractă. Am lucrat cu forme geometrice, tematica find despre artiști precum Piet Mondrian și Alexandru Calder. Marți, artistul ales pentru aceste ateliere a fost Joan Miró. Copiii au întruchipat  niște personaje fantastice ale artistului  pe cub, în zona aceasta suprarealistă. Altă activitate a zilei de marți  a fost să deseneze constelații, să-și imagineze  un labirint, așa cum artistul făcea, cu simboluri, cu cercuri, cu tot felul de lucruri mărunte. A treia activitate a zilei a fost ca cei mici să-și prindă pe o sârmulițâ mai multe bucăți de hârtie  colorate și să construiască un obiect decorativ, plecând tot de la artistul Joan Miró”, ne-a declarat Irina Spînu.

Peisajul lui Monet, sursă de inspirație

Miercuri, atelierele cu cei mici sunt dedicate fluturilor, prin intermediul operei artistului  Damien Hirst, iar joi, artistul ales este Vasile Gorduz. Vineri, vine rândul artiștilor Frida Kahlo și Giorgio Morandi , iar sâmbătă, opera pictorului Claude Monet va fi  aprofundată la modul practic pe  pășunea Pădurii Rotunde. „Prima parte a acestor ateliere are loc la „tablă”, unde cei mici află despre artistul care urmează să fie dezbătut, simțit și aprofundat, după care cei mici încearcă să se transforme în artistul plastic ales pentru fiecare zi în cadrul acestor ateliere ”, a precizat Irina Spînu.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevi de nota 10! Vezi lista cu copiii mureșeni calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Informatică

Distribuie S-a publicat lista cu elevii mureșeni care s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.