Home / Reghin / Casele „Maria I” și „Maria II”, beneficiare ale proiectului „Devin sănătos trăind frumos!”

Casele „Maria I” și „Maria II”, beneficiare ale proiectului „Devin sănătos trăind frumos!”

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia derulează în perioada 5 august – 30 septembrie 2019 un nou proiect socio-educativ pentru 48 de copii și tineri cu vârstă cuprinsă între 14 și 18 ani din județele Alba și Mureș, Beneficiarii proiectului sunt copiii protejați din cele  șase case de tip familial coordonate de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia: Casa de tip familial „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș, Casa de tip familial „Sfântul Gheorghe” din Sebeș, Casa de tip familial „Sfântul Nicolae” din Târsa, Casa de tip familial „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia, Casa de tip familial „Maria I” din Reghin și Casa de tip familial „Maria II” din Reghin.

Sesiuni de educație non-formală

Proiectul implementat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia este intitulat „Devin sănătos trăind frumos!” și este finanțat de către Ministerul Tineretului și Sportului.  În cadrul proiectului, copiii vor participa la două sesiuni de educație non-formală, cu o durată de cinci zile, organizate în centrele din care aceștia provin. De asemenea, vor beneficia și de o tabără tematică de șapte zile, organizată în localitatea montană Șugag (jud. Alba), ce se va derula în două serii, respectiv două grupe de 24 de tineri. Totodată, copiii din aceste așezăminte sociale vor lua parte la patru ateliere tematice cu tema „Devin sănătos trăind frumos!”, la care vor fi alături de colegii lor de clasă care sunt implicați în activitățile proiectului.

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia este o organizație non-guvernamentală a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, având 18 ani de experiență și câteva mii de beneficiari. Dintre aceștia peste o mie de beneficiari sunt copii ocrotiți în case de tip familial, centre educaționale și de prevenire a abandonului școlar. Asociația coordonează cea mai mare rețea socială din Patriarhia Română și este model de bune practici în activitatea socială dar și în zona educațională prin centrele educaționale de prevenire a abandonului școlar. Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia este organizație de utilitate publică și membru fondator al Federației Filantropia. Centrele în care sunt beneficiari copii funcționează în parteneriat cu Consiliile Județene Alba și Mureș prin Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, dar beneficiază și de sprijinul administrațiilor locale sau a altor parteneri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Săracia de bună voie

Bogăția este o piedică în calea mântuirii. Pentru agonisirea, sporirea și păstrarea ei, omul este …