Home / Sanatate / Concursul pentru şefia Spitalului Clinic Judeţean Mureş, anulat?

Concursul pentru şefia Spitalului Clinic Judeţean Mureş, anulat?

Distribuie

Concursul pentru ocuparea funcţiei de manager-persoană fizică al Spitalului Clinic Judeţean Mureş ar putea fi anulat şi ulterior reluat, după ce un cetăţean a observat o inadvertenţă în calendarul de desfăşurare a acestuia.

Calendarul concursului, ilogic

Astfel, în data de 6 august 2019 un anumit domn Dragoş-Mihail Suciu a sesizat în scris conducerea Consiliului Judeţean Mureş cu privire la faptul că Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului prevede că dosarul de concurs trebuia depus până la data de 31 iulie 2019, ora 14.00, în timp ce vizita în cadrul unităţii spitaliceşti pentru obţinerea de informaţii concrete în vederea întocmirii proiectului de management (care urma să fie susţinut public în data de 12 august 2019) a fost planificată pentru data de… 7 august 2019.

„Vă solicităm în mod imperativ anularea concursului de ocupare a postului de manager-persoană fizică la Spitalul Clinic Judeţean Mureş care va avea loc în perioada 1 august 2019 – 16 august 2019”, se precizează într-o adresă expediată de respectivul domn Suciu către conducerea Consiliului Judeţean Mureş, mai exact preşedintelui acestei instituţii, Péter Ferenc.

„Castana fierbinte”, în mâna Consiliului de Administraţie

În aceeaşi zi, cetăţeanul care a făcut sesizarea a primit un răspuns din partea administratorului public al judeţului Mureş, Szász Zoltán-Tibor, care a anunţat că a expediat speţa, pentru soluţionare, Consiliului de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

„Potrivit dispoziţiilor articolului 177, alineatul 1, din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul de Administraţie organizează concurs sau licitaţie publică, după caz, pentru selecţionarea managerului, respectiv a unei persoane juridice care să asigure managementul unităţii sanitare, potrivit normelor aprobate prin ordin al ministrului Sănătăţii sau, după caz, prin ordin al ministrului din ministerele cu reţea sanitară proprie şi, respectiv, prin act administrativ al primarului unităţii administrativ-teritoriale, al primarului general al municipiului Bucureşti sau al preşedintelui Consiliului Judeţean, prin hotărârea Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie, după caz. În conformitate cu prevederile articolului 6, alineat 1, din Ordonanţa Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, cu modificările şi completările ulterioare, ataşat prezentei vă transmitem spre analiză şi competentă soluţionare sesizarea formulată de către domnul Suciu Dragoş-Mihail, cu rugămintea de a vă îndrepta spre cele legale, urmând ca răspunsul formulat să-l comunicaţi atât Consiliului Judeţean Mureş cât şi petentului, la adresa de e-mail mai sus menţionată”, se arată în adresa semnată de administratorul public al judeţului Mureş, transmisă Consiliului de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

Cine sunt administratorii Spitalului

Conform paginii web a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, www.spitaljudeteanmures.ro, Consiliul de Administraţie al instituţiei are următoarea componenţă: jrs. Nemeş Genica (preşedinte, director executiv al Direcţiei Juridică şi Administraţie Publică din cadrul Consiliului Judeţean Mureş), dr. Vasile Adrian Mureşan (membru, director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş), Ioan Alin Mărginean (membru, director executiv al Direcţiei Economice din cadrul Consiliului Judeţean Mureş), Kozma Monika (membru, reprezentant numit de preşedintele Consiliului Judeţean Mureş) şi prof. dr. Anca Meda Georgescu (membru, reprezentant al Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu-Mureş).

Pentru buna informare a cititorilor Zi de Zi, facem precizarea că în prezent funcţia de director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş nu mai este ocupată de dr. Vasile Adrian Mureşan, ci de dr. Iuliu Moldovan, iar Kozma Monika nu mai figurează în organigrama Consiliului Judeţean Mureş, astfel încât componenţa Consiliului de Administraţie prezentată pe site-ul www.spitaljudeteanmures.ro s-ar putea să nu fie cea actuală.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.