Share

Home / Administratie / Oaspeţi din Dinkelsbulh (Germania) la Sighişoara

Oaspeţi din Dinkelsbulh (Germania) la Sighişoara

Primarul orașului înfrățit cu Sighișoara, Dinkelsbuhl din Germania, Christoph Hammer, a efectuat o vizită în municipiul Sighişoara, pentru a participa la cea de-a XXVI-a ediție a Academiei Sighișoara, eveniment la care sunt prezenți atât profesori, cât și studenți din orașul Dinkelsbuhl.

Marţi, 6 august, primarul municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, a primit vizita primarului Christoph Hammer, a profesorilor și studenților prezenți la Academia Sighișoara.

“În cadrul acestei întâlniri, primarul municipiului și-a exprimat bucuria pentru prezența studenților și a profesorilor germani la evenimentul cultural emblematic pentru municipiul Sighișoara, Academia Sighișoara. Relația cu orașul înfrățit Dinkelsbuhl datează din anul 2001. La iniţiativa Primăriei oraşului Dinkelsbühl şi a Comitetului de conducere al Asociaţiei Saşilor Transilvăneni din Germania a fost exprimată, în anul 2001, dorinţa stabilirii unei relaţii de parteneriat între municipiul Sighişoara şi oraşul Dinkelsbuhl”, au transmis, prin intermediul unui comunicat, reprezentanţii Biroului de presă al Primăriei municipiului Sighişoara.

Potrivit aceleiaşi surse, în luna octombrie 2005 ambele Consilii Locale, al oraşului Dinkelsbuhl, respectiv al municipiului Sighişoara, au aprobat înfrăţirea dintre cele două localităţi şi semnarea protocolului de înfrăţire, iar în luna septembrie 2006 a avut loc ceremonia de înfrăţire.

“Acest protocol de înfrățire a însemnat începutul unei frumoase colaborări prin care, de-a lungul anilor, au avut loc vizite oficiale, schimburi de experienţă în domeniul restaurării monumentelor şi a turismului, dar și programe pentru tineri care s-au desfășurat atât în oraşul german Dinkelsbulh, cât şi în municipiul Sighișoara”, au mai transmis reprezentanţii Primăriei municipiului Sighişoara.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Nadia Raţă (PNL), strângere de semnături pentru Klaus Iohannis

Prim-vicepreşedintele PNL Mureş pentru strategii politice şi comunicare, consilierul judeţean Nadia Raţă, a participat vineri, …

Share
Share